BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir sosyal hizmet merkezi müdürlüğünün 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününe dair açıklaması

 

08 Mart 2024
Seydişehir sosyal hizmet merkezi müdürlüğünün 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününe dair açıklaması

Kıymetli Seydişehirliler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım. Toplumumuzun temel taşı, güçlü yürekleri ve kucaklayıcı sevgileriyle her daim ön planda olan kadınlarımıza özel bir gün ayırmak, hak ettiğiniz değeri göstermek adına önemli bir fırsattır. Kadınlar, toplumun her alanında kucak açtığı sevgiyle, çözüm odaklı yaklaşımıyla ve sağlam duruşla gerçek birer öncüdür. Tüm tarihsel kökenimize baktığımızda da bu çok rahat görülebilir.

Sosyal Hizmet Merkezi olarak, bugün, kadın haklarına saygıyı, eşitliği ve adaleti vurgulamanın uygun olacağı kanaatindeyiz.Birleşmiş milletler, 8 Mart 2024 Dünya Kadınlar Günü için "Kadınlara yatırım yapın: İlerlemeyi hızlandırın" başlıklı tema belirledi. Bu temayla kadınların toplumdaki olumlu değişim ve ilerleme için oynadığı rolün önemini görüyoruz. Bakanlık olarak kadın kooperatiflerine verdiğimiz destekler, eğitim çalışmaları ile farkındalıklar, kadınların desteklenmesi yönündeki çalışmalarımızla her zaman kadınlarımızın yanındayız. Seydişehir’imizde 2023 yılı içinde yaklaşık 2800 bireye aile eğitim programları kapsamında eğitim verdik. Şehrimizdeki tüm kadın kooperatiflerimiz ile iletişim kurduk, eğitim çalışmalarına dahil ettik.

Kadınların yaşamlarımıza kattığı değer için minnettarız. Hep birlikte, daha adil, daha kapsayıcı ve daha eşit bir dünya için el birliğiyle çalışmaya devam edelim. Kadınların ev içi emeğinin görüldüğü, savaş ve şiddet gibi kelimelerle birlikte anılmadığı bir dünya tasavvur ediyoruz.Bu vesileyle, kadınlarımızın mücadeleci ruhunu, dayanışma duygusunu ve başarılarını gurur ve sevgiyle selamlıyor; onlara daha aydınlık bir yarınlarda daha fazla fırsat ve eşitlik temenni ediyoruz. Herkese huzur, sağlık, mutluluk ve başarı dolu nice 8 Martlar dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,

Uzm. Sosyal Çalışmacı Muhammet KİREMİTCİ

Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.