BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kredi kartı kullananlar dikkat! İşte gündemdeki kısıtlamalar

Son dönemlerde enflasyonla mücadele kapsamında birçok önleme imza atılırken son olarak kredi kartı konusunda gelişmeler yaşanıyor. Buna göre kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebilir. İşte kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar. 

25 Şubat 2024
Kredi kartı kullananlar dikkat! İşte gündemdeki kısıtlamalar

Türkiye'de son dönemlerde ana gündem maddesi haline gelen enflasyonla mücadele kapsamında son zamanlarda hızla artan kredi kartı harcamalarına yönelik düzenlemeler getirmeyi planlayan ekonomi yönetiminin ilerleyen günlerde somut adımlar atması bekleniyor.

"LÜKS HARCAMALARI KISITLAMAYA YÖNELİK OLMALI"

Kredi kartı kullanımında getirilecek düzenlemelere ilişkin detaylar henüz netleşmezken finans çevreleri ve uzmanlar, getirilmesi gündemde olan önlemlerin zorunlu harcamaları değil lükse kaçan  tüketimi kısıtlamaya ilişkin olması gerektiği konusunda ortak fikir belirtiyor.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN SİNYAL VERDİ


Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu toplantısında kredi kartlarıyla ilgili düzenlemelerin gerekliliğini vurguladı. Karahan, bu konuda çeşitli fikirleri olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini belirtirken, detayların ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.


GELMESİ MUHTEMEL ÖNLEMLER NELER?


Türkiye'de kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş ise kredi kartlarına yönelik düzenlemelerin ne şekilde olacağını merak ediyor. Finans çevrelerinde dolaşan spekülasyonlara göre, gelebilecek bazı önlemler şu şekilde sıralanıyor:

  1. Karta taksit uygulamasının kaldırılması
  2. Asgari ödeme tutarlarının artırılması
  3. Kart limitlerinin düşürülmesi
  4. Kredi kartı faiz oranlarının artırılması
  5. Ödeme alışkanlığı zayıf olanlara ek önlemlerin getirilmesi
  6. Yüksek limitli harcamalara kısıtlamaların getirilmesi
  7. Lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulması

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.