BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’ya kış gelmeden bahar geldi

Yağışlı günlerin ardından güneşli havaların etkisiyle Beyşehir'de badem ağaçları erken çiçek açarak ilkbaharın habercisi oldu. 

21 Şubat 2024
Konya’ya kış gelmeden bahar geldi

Beyşehir'de, yağışlı hava periyodunun sona ermesiyle birlikte güneşli günlerin etkisiyle hava sıcaklıkları yükseldi. Meteoroloji verilerine göre bugün en düşük hava sıcaklığı eksi 3, en yüksek ise 8 derece olarak tahmin edilirken, ilçe merkezi ve bazı taşra mahallelerinde badem ağaçlarının erken çiçek açması dikkat çekti.

Vatandaşlar, çiçeklerle kaplanan ağaçları görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Özellikle Beyşehir'in Esence Mahallesi'nde, badem ağaçlarının Şubat ayının son günlerinde çiçek açması ilkbaharı müjdeledi. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Sevimli, kış ortasında erken çiçek açan bir badem ağacının olduğunu belirterek, "Eskiden badem çiçekleri Mart ayında açardı, ancak bu yıl kurak geçen kış dönemi ve sıcak hava nedeniyle badem ağaçları erken çiçek açmış görünüyor" dedi.
Beyşehir ilçe merkezinde de BSA kanalı kenarında bulunan bir badem ağacının Şubat ayında çiçek açtığı gözlendi. Bu durum, bölgedeki iklim koşullarında yaşanan değişikliklerin etkilerini gözler önüne serdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.