BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şehir İçinde kalan Konya Çimento TAŞINIYOR MU?

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Çimento Fabrikası'nın 50 yıllık bir periyotta şehir dışına taşınacağını açıkladı. Ankara Yolu'nun sol tarafında bulunan ve Konya Çimento Fabrikası'nın da içinde olduğu alanın tamamı, uzun vadede konut gelişme bölgesi olarak belirlendi. 

15 Şubat 2024
Şehir İçinde  kalan Konya Çimento  TAŞINIYOR MU?

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya'ya dair önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süredir Konya'nın gündeminde olan fabrikaların ve sanayi sahalarının şehir dışına taşınmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Konya Çimento Ne Zaman Taşınacak?
Merhaba Gazetesi'nde yer alan habere göre, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Çimento Fabrikası'nın taşınmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 10 yıl önce Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Pekyatırmacı, şunları söyledi:

100 bin ölçekli planlamalar yapıldı. Bu planlamalar yapılırken öngörüler ortaya konuldu. Ankara Yolu'nun sol tarafı, Konya Çimento'nun da içinde bulunduğu alanın tamamı, konut gelişme bölgesi olarak belirlendi. Uzun vadede Konya Çimento Fabrikası'nın kaldırılması da aslında gündemimizde. Bu, kısa vadede olacak bir iş değil. 50 yıllık bir periyotta artık burada Çimento Fabrikası'nın yeni bir yatırım yapmadan, kendine farklı bir bölgede yer belirleyip, burayı da tamamen boşaltacakları şekilde bir planlama yapmaları gerektiğini onlara ifade ettim.
Hazır Beton Tesisleri de Taşınacak
Pekyatırmacı, hazır beton tesislerinin bulunduğu bölge, Çimento Fabrikası ve gerisinde bulunan alanların tamamında uzun vadede bir dönüşüm gerçekleşeceğini söyledi. Dönüşümün ilk etabı eski sanayinin dönüşümüyle başlayacak ve zamanla tüm bölgeyi kapsayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.