BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da suç örgütü çökertildi! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde 7 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Yerlikaya, örgüt elebaşlarının isimlerini verdi, gözaltına alınanların sayısını açıkladı. 

13 Şubat 2024
Konya’da suç örgütü çökertildi! Çok sayıda gözaltı var

Konya’da elebaşılığını Bülent Şimşek’in yaptığı suç örgütüne operasyon düzenlendi.

Ayrıntıları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi.

Yerlikaya; “7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-39” operasyonlarında; İstanbul’da BUDAKLAR Organize Suç örgütü, Antalya’da Soner TAYYAR, Kocaeli’de Uğur ÖZGEN, Samsun’da Sadi YILDIRIM, Bilecik’te Melik KORKUT, Kars’ta Mürsel ÖZAĞDAŞ, Konya’da Bülent ŞİMŞEK'in ele başı oldukları toplam 7 Organize Suç Örgütü çökertildi.” ifadesini kullandı.

117 GÖZALTI

Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu Organize Suç Örgütü Üyesi 117 şüpheli yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu organize suç örgütlerinin;

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Ölümle Tehdit, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Tefecilik, Çek ve Senet Tahsilatı, Şantaj, Fuhuşa Teşvik,

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; 30 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet tüfek ile çok sayıda senet ve paraya el konuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.