BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Marketlerde artık satılmayacak! Resmi Gazete’de yayımlanarak yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talebi üzerine limon suyu izlenimi veren ürünlerin satışı Resmi Gazete’de yayımlanarak yasaklandı. 

01 Şubat 2024
Marketlerde artık satılmayacak! Resmi Gazete’de yayımlanarak yasaklandı

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle bu yılın sonundan itibaren limon suyu izlenimi veren sosların marketlerde satışına yasak getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne yönelik önemli bir düzenleme gerçekleştirdi.

LİMON SUYU İZLENİMİ VEREN ÜRÜNLER YASAKLANDI

Yapılan düzenleme kapsamında limon suyu izlenimi veren, limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünlerin satışı yasaklandı.

SON TARİH 31 ARALIK

Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken 31 Aralık'tan sonra Türkiye’de bu ürünlerin piyasaya sunulamayacak.

NAR EKŞİSİ SATIŞINA YÖNELİK DE DÜZENLEME YAPILMIŞTI

Daha önce de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle nar ekşisi ürünlerinin üretiminde sadece nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılması ve, herhangi bir başka gıda maddesi eklenen ürünlerin satışının engellenmesi yönünde karar alınmıştı. Bu ürünlerin içerisine başka gıda maddeleri eklenmesine 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren izin verilmeyeceği duyurulmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.