BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Trafik cezalarıyla ilgili yeni karar Resmi Gazete’de

Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. 

31 Ocak 2024
Trafik cezalarıyla ilgili yeni karar Resmi Gazete’de

Trafik cezalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı yeni bir karar aldı. 31 Ocak'taki Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre trafik cezalarını indirimli ödeme süresi değişti. Yüzde 25 indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

İNDİRİMLİ ÖDEME SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı. Kararda ayrıca cezalarda "dörtte bir" ibaresi "cezadan yüzde 25" şeklinde değiştirildi.

Sürücüler, kesilen cezayı geciktirmeden 15 gün içerisinde ödediği zaman ceza tutarının üzerinden yüzde 25 indirimden yararlanıyordu. Alınan yeni kararla birlikte o süreye 15 gün daha ilave edilerek toplam 1 aya çıkarıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karar şöyle:

MADDE 1- 6/4/2011 tarihli ve 27897 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “onbeş gün” ibaresi “bir ay” şeklinde, “dörtte bir” ibaresi “cezadan %25” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 21- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-1’i, Ek-2’si, Ek-3’ü, Ek-3/A’sı, Ek-4’ü ve Ek-6’sı ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.

KARARIN DETAYLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.