BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRLİ EĞİTİMCİDEN SIFIR ATIK PROJESİ

SEYDİŞEHİRLİ EĞİTİMCİNİN PLANLADIGI SIFIR ATIK PROJESİ İLE EVSEL ATIKLAR GÜBREYE DÖNÜŞECEK 

29 Ocak 2024
SEYDİŞEHİRLİ EĞİTİMCİDEN SIFIR ATIK  PROJESİ

Seydişehir Şehid Öncel İlköğretim Okulu Fen Bilgisi dersinde Sıfır atık projesi ile ilgili Çöp atıklardan organik gübre yapan bir  makini tasarladı. Yapılan  tasarım ile yıllık 1ton  organik gübre üretimi  hedefleniyor.

Konya Seydişehir ilçesi saadetler mahallesi şehit Özgür Öncel ilköğretim ortaokulu öğretmeni ve öğrencileri tarafından sıfır atık projesi kapsamında tasarlanan evimizde çevremizdeki atıkları organik gübre haline dönüştüren amacı bir makine tasarladılar. Tasarım Konyada  yılın  Ahisi seçilen  Demirci Ali  Nergiz ustaya  ileten grup  olumlu cevap alınca   hemen  çalışma  başlatıldı. Ali Ustanın  yaptıgı Makine  ile  yılda bir ton civarında yaklaşık 1 ton civarında organik gübre üretimi  hedefleniyor.

Yapılan  makine sayesinde Okuldaki Öğretmenler   ve  Öğrencilerin  evlerinden getird evsel  atıklarını, mutfak atıkları yiyecek sebze meyve vesaire   atıkları  bu tankta toplanacak  ve işlenecek . Sıfır Maliyetle   yılda  bir ton civarında bir organik gübre üretmekte üretilecek . Hemde  Öğrencilerin çevreye   duyarlılığı sağlanmış olacak.   Maliyeti oldukça düşük olan bu makinanın geliştirilip desteklenir hale getirilip tüm müstakil evlerde  kullanıolması yaygınlaşması  hedefleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.