BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KOM EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILARA DARBE: 19 GÖZALTI

 

24 Ocak 2024
KOM EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILARA DARBE: 19 GÖZALTI

Konya Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. KOM ekiplerince yapılan çalışmalarda çok sayıda kaçak tütün mamulü, ruhsatsız silah, kaçak akaryakıt ve tıbbi ürün ele geçirilirken 19 şahıs gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Selçuklu, Karatay ve Ereğli ilçelerinde kaçak sigara ve tıbbi ürün üretimi-satışı yapıldığı tespit edilen 6 işyeri ve 4 evde arama yapıldı. Yapılan aramalarda, 18.000 adet kaçak tıbbi ürün, 202 kg. kıyılmış tütün, 19.780 adet doldurulmuş sigara, 155.600 adet sahte bandrollü makaron, 28 kg. nargile tütünü, 282 adet elektronik sigara, 7 adet akıllı saat ve 2 adet sigara sarma makinesi ele geçirildi. 9 kişi gözaltına alındı.

47 ADET OTOMATİK PİYADE TÜFEĞİ ELE GEÇİRİLDİ 

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Ankara Caddesi üzerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 35 adet Otomatik Piyade Tüfeği, 70 adet Şarjör Ele geçirildi. Şüphelilerden alınan ifade doğrultusunda Beyşehir ilçesinde tespit edilen silah üretimhanesine baskın yapıldı. Yapılan baskında 12 adet Otomatik Piyade Tüfeği ve 22 adet Şarjör daha ele geçirildi. Beyşehir ilçesinde durdurulan bir araçta ise 5 adet tabanca ve tabanca parçaları ele geçirildi. 8 şüpheli gözaltına alındı.

KOM Şube Müdürlüğü tarafından akaryakıt kaçakçılığına yönelik yapılan analiz ve saha çalışmaları neticesinde 1 araçta arama yapıldı. Yapılan aramada 9.155 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 2 kişi gözaltın alındı.

Polis ekiplerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda gözaltına alınan 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.