BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dolandırıcıların yeni tuzağı: e-Devlet bilgileri ele geçiriliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, CİMER üzerinden yapılan dolandırıcılıklara ilişkin bir uyarıda bulundu. Merkez, resmi kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logolarının kullanılarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

20 Ocak 2024
Dolandırıcıların yeni tuzağı: e-Devlet bilgileri ele geçiriliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) adının kullanılarak, vatandaşları dolandırma girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  "Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" vaadiyle yapılan paylaşımlardaki linkler aracılığıyla kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin amaçlandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz" uyarısı yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.