BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da El Kaide operasyonu: 6 şahıs yakalandı

 

18 Ocak 2024
Konya'da El Kaide operasyonu: 6 şahıs yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kahramanlar-45" operasyonları sonucunda Türkiye genelinde DEAŞ ve EL KAİDE terör örgütlerine yönelik büyük bir darbe vuruldu.

Türkiye'nin huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam eden terörle mücadele kapsamında, "KAHRAMANLAR-45" operasyonları ülke genelinde başarıyla tamamlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların DEAŞ ve EL KAİDE terör örgütlerine karşı gerçekleştirildiğini duyurarak, 11 ilde 3 gündür süren operasyonlarda 36 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Antalya, Düzce, Elazığ, İstanbul, Mersin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas ve Trabzon illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda; DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 26 şüpheli ile Konya'da EL KAİDE terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 6 şüpheli olmak üzere toplam 32 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda ise, 39 bin Dolar, 11 bin Euro, 200 bin TL ve çeşitli ülkelere ait diğer dövizlerin yanı sıra çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi. Emniyet güçlerinin hassasiyeti ve üstün gayretleri sayesinde, terör örgütlerine finansal kaynak sağlayan yapıların da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlere göz açtırmayacağız. Milletimizin duası, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu. Operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin" dileğinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.