BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Zeytin yağı fiyatları uçtu! Emniyet güçleri sahtekarları kıskıvrak yakaladı..

Zeytin yağı fiyatları cep yakarken bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar sahte zeytin yağı üretmeye başladı. Emniyet güçleri önceden belirlenen adreslere yaptığı operasyonda piyasaya sürülmeye hazır 845 litre sahte zeytin yağı ele geçirdi 

06 Ocak 2024
Zeytin yağı fiyatları uçtu! Emniyet güçleri sahtekarları kıskıvrak yakaladı..

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü bir araştırmada, 2 zanlının piyasadan temin ettikleri ucuz palm, pamuk, soya gibi bitkisel yağları kullanarak sahte zeytinyağı ürettikleri tespit edildi.

 

EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Şüphelilerin, bu sahte zeytinyağını ambalajlarına sahte ve taklit markalar basarak piyasaya sürdükleri belirlendi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla, şüphelilere ait iki adrese ve bir araca baskınlar yapıldı.

 

845 LİTRE SAHTE ZEYTİN YAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Bu operasyon kapsamında yapılan aramalarda 845 litre sahte zeytinyağı, 10 adet elektronik sigara ve 50 elektronik sigara cihazı ele geçirildi.

 

ZANLILAR GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında "Sınai Mülkiyet Kanunu'na muhalefet", "Veteriner Hizmetleri ve Bitki Gıdaları Sağlığı Kanunu'na muhalefet", "marka hakkına tecavüz" ve "kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretmek" suçlamalarıyla işlem başlatıldı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.