BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’ya lapa lapa kar yağacak tarih verildi

Meteoroloji haftalık tahminleri açıkladı, Konya’da kar hasretinin sona ereceği tarihi verdi. Şehrin tamamında lapa lapa kar yağışı bekleniyor. Hava tahmincilerine göre merkeze de düşecek kar, 15 santimetre örtü oluşturabilir. Konya’ya lapa lapa kar yağacak tarih verildi 

05 Ocak 2024
Konya’ya lapa lapa kar yağacak tarih verildi


Konya’ya kar ne zaman yağacak? sorusu cevabını buldu. Hem Meteoroloji hem de amatör hava tahmincilerine göre merkez dahil şehrin tamamı 10 - 11 Ocak 2024 tarihlerinde yoğun kar yağışının etkisinde olacak.

KONYA’NIN HAVA DURUMU TAHMİNİ GÜNCELLENDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve ilçelerinin hem 5 günlük hem de haftalık hava durumu tahminlerini yeniledi. Son veriler yüz güldürdü.

Buna göre; Konya yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Cuma günü hafif şekilde görülecek yağış, Pazar ve Pazartesi günleri de bazı ilçelerde etkisini gösterecek.

KONYA’YA BU TARİHTE KAR YAĞACAK
9 Ocak Salı günü yeniden şehrin tamamında görülecek yağışlar, 10 ve 11 Ocak tarihlerinde kara dönüşecek. Merkez de dahil olmak üzere Konya’nın tamamında lapa lapa kar yağışı düşecek.

5-15 SANTİMETRE KAR ÖRTÜSÜ OLUŞABİLİR
Konya’ya dair hava tahminleri büyük ölçüde tutan amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Çarşamba ve Perşembe günü il genelinde görülecek kar yağışının 5 ila 15 santimetre arasında örtü oluşturabileceğini kaydetti.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK
Meteorolojinin haftalık hava durumu tahmininde; “Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak, kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.” denildi.

 Seydişehirde günlük hava durumu tahmin raporu şöyle:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.