BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bağ-Kur ve SSK Emeklilerine Eşit Zam Talebi: TESK Başkanından Çağrı

 

04 Ocak 2024
Bağ-Kur ve SSK Emeklilerine Eşit Zam Talebi: TESK Başkanından Çağrı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, memur emeklilerine uygulanan yüksek zam oranlarına dikkat çekerek, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin de aynı oranlardan yararlanması gerektiğini belirtti.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık ayı ve yıl sonu enflasyon oranlarının ardından memur ve emeklilere yapılan zam oranlarında adaletsizlik olduğunu belirterek, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin memur emeklileriyle aynı zam oranına tabi tutulması çağrısında bulundu.

Palandöken, yaptığı açıklamada, memur ve memur emeklisine yüzde 49,25 oranında zam yapılırken, esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine yüzde 37,55 oranında zam yapılmasının büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi arasındaki maaş farkının adil olmadığını dile getiren TESK Başkanı, emekliler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini savundu.

"Gece gündüz demeden çalışan Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkarlarımız hem en uzun prim gün sayısını öderken hem de en düşük emekli maaşını alıyor. Memurlara tanınan haklar esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de sağlanmalı. Yeni bir düzenleme ile emekli vatandaşlarımız için maaşlarda norm birliği sağlanarak yaşanan olumsuzluğun önüne geçilmeli" diyen Palandöken, emeklilere yapılan zam oranlarında adaletin sağlanması için hükümete çağrıda bulundu.

Bu taleplerle birlikte, TESK Genel Başkanı, emekliler arasındaki maaş eşitsizliğinin ortadan kaldırılması amacıyla yapılacak düzenlemelere yönelik beklentilerini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde yapılacak toplantılarda somut adımların atılması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.