BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor: Hedef 2024 Sonu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Aslım bölgesinde inşa edilen Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi'nde devam eden çalışmaları inceledi. 

03 Ocak 2024
Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor: Hedef 2024 Sonu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından arsa tahsis edilen ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından şehre kazandırılacak olan Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Yeni yılın ilk mesai gününde, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınması için planlanan bu projede Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Aslım bölgesindeki inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor: Hedef 2024 sonu

Başkan Altay, yürütülen hummalı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Konya'nın bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında, 2 bin 690 dükkan ve 134 ticari iş yerinin inşaatının devam ettiğini açıkladı.

Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor: Hedef 2024 sonu

Başkan Altay, inşaatın tamamlandığında Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nde önceden belirlenen hak sahiplerinin, kura yöntemine ve dükkan büyüklüklerine göre yeni dükkanlarına taşınacağını ifade etti. 4 etapta yürütülen inşaatların büyük bir kısmının fiziki olarak gerçekleştiğini ve 2024 yılı sonuna kadar tamamlanmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor: Hedef 2024 sonu

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınmasıyla Konya'nın daha rahat bir nefes alacağını vurgulayan Başkan Altay, mevcut yerdeki kirlilik, yoğun trafik ve çevre kirliliği sorunlarına çözüm getirilerek, sanayinin daha modern ve düzenli bir alana taşınacağını söyledi. Ayrıca, esnafın mülkiyet sahibi olacağı bir yöntemle, vergi levhası olanlar ve belirli bir süre kalfa olarak çalışanların dükkan sahibi olma imkanına kavuşacağını açıkladı.


Başkan Altay, Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi'nin, şehre yakışır bir iş yeri inşaatını gerçekleştirdiklerini ve şehre hayırlı olmasını temenni ettiğini belirterek, projenin Konya'nın hayallerini gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden çalıştıkları bir başarı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.