BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konyalı çiftçi 140 bin doları dolandırıcılara teslim edecekti

Konya'da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen çiftçi, evindeki 140 bin doları teslim etmek üzere yola çıktı. Oğlunun ihbarıyla harekete geçen polis, Adem K’yi dolandırılmaktan son anda kurtardı. 

02 Ocak 2024
Konyalı çiftçi 140 bin doları dolandırıcılara teslim edecekti

Telefon dolandırıcıları kendilerine hedef olarak bu kez Konyalı 67 yaşındaki çiftçi Adem K’yi seçti.

Telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak Adem K’ye aranması olduğunu, Türkiye genelinde bir operasyon yapıldığını ve kendisinin de yakalanacağını söyledi. Dolandırıcılar paralarını yanına alıp emniyete gelmesini, paraların seri numaralarının alınacağını söyledi.

140 BİN DOLARI ALIP ÇIKTI
Bunun üzerine paniğe kapılan Adem K, evde bulunan 140 bin doları yanına alıp, arabasıyla evden ayrıldı. Dolandırıcılar hiç telefonu kapatmadıkları Adem K'ye 'Emniyete gelme, parayla birlikte adliyeye gel' dediler. Bunun üzerine Adem K. da adliye binasının bulunduğu yere gitti.

Dolandırıcılar, 'Artık çok geç. Ankara ile birlikte Türkiye genelinde operasyon başladı' diyerek Adem K'nin paralarla birlikte Adana yoluna çıkmasını, yolu tarif edeceklerini söyledi.

TAKİP 300 KİLOMETRE SÜRDÜ
Adem K. ne talimat gelirse yapmaya ve Adana yoluna doğru gitmeye başladı. Bu esnada çiftçinin oğlu Mevlüt K. polise ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Adem K'nin gidebileceği istikametin haritasını çıkardı. Adana Emniyeti ile irtibata geçildi. Ekipler 300 kilometrelik takip sonucu otoban gişelerinde Adem K.'nin aracını durdurdu.

Polislerin konuyu anlatması üzerine dolandırılacağını anlayan Adem K. parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuld

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.