BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cep Telefonu Kullanıcıları Dikkat! Özel İletişim Vergisine Rekor Zam Geldi

1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni vergi düzenlemesi ile Özel İletişim Vergisi, 260 TL'den 400 TL'ye yükseltilerek cep telefonu kullanıcılarını mali açıdan etkileyecek. 

01 Ocak 2024
Cep Telefonu Kullanıcıları Dikkat! Özel İletişim Vergisine Rekor Zam Geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 1999 Gölcük depremi sonrasında uygulamaya konulan Özel İletişim Vergisi, 2023 yılı itibarıyla 260 TL'den 400 TL'ye çıkartıldı. Yapılan duyuruda, mevcut vergiye 140 TL'lik bir zam yapıldığı belirtildi.

Kararın ardından, operatör fark etmeksizin yeni hat sahibi olacak herkes, faturalı ya da faturasız hat olmasına bakılmaksızın Özel İletişim Vergisi'ni ödemek zorunda kalacak. Belirlenen 400 TL'lik miktarın, operatörlere iletilmesi halinde kullanıcılara 12 ay taksitli olarak fatura yansıtılabilecek.

Ayrıca, Özel İletişim Vergisi'nde yapılan artışın yanı sıra, cep telefonu hattı sahiplerinden her ay düzenli olarak kesilen 'Telsiz Kullanım Ücreti' de 2024 yılıyla birlikte zamlanacak. 2023 yılında 9,43 TL olan ücret, yeni yılda yapılacak zamla birlikte 15 TL seviyelerine çıkarılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.