BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ASPARAGAS

 

01 Ocak 2024
ASPARAGAS

İlçelerde Ak Parti-MHP arasında süren görüşmeler bu yazının yazıldığı saatlerde masadaydı.

Taraflar arasında görüşmeler sürüyor.

İki parti arasında görüşmeler sürerken, aslı astarı olmayan haberlerde siyasi kamuoyuna saat başı sıklıkta  servis ediliyor.

Mevzu malum. 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti ve MHP hangi ilçede aday gösterecek? Hangi partinin hangi ilçede aday göstereceğinin yanı sıra, bu iki partiye başvuran çok sayıda aday adayı arasından kimin aday gösterileceği de önemli bir konu başlığı.

İlçeler kadar, ilçelerde gösterilecek adaylarda bir o kadar önemli anlayacağınız.

2019’da yapılan yerel  seçim görüşmelerinde aday mevzu yoktu masada. Şimdi var ve Ak Parti-MHP arasında, ilçeler kadar da önemli hale gelmiş durumda.

 Hatta en önemli olanı da, denilebilir buna. Neden mi? En önemli neden Ak Parti ve MHP kitlesi özellikle Ereğli, Karapınar ve Seydişehir gibi CHP seçmeninin ağırlıkta olduğu ilçelerde yapılan anketlerde memnuniyet oranları düşük yorgun adaylarla seçime gidilmesi halinde, buralarda CHP adaylarının kazanabileceği kaygısını taşımakta.

İki parti tabanında güç kazanan söz konusu kaygının, parti genel merkezlerinde de  mevcut olduğunu söyledi bize, Ak Parti’de söz sahibi bir milletvekili. Daha sıkıntılı bilgiler bile varmış, o neyse.

Bu sebepten hangi partinin hangi ilçede aday göstereceği kadar, adayın kim olacağı da önemli.

Her iki konuda da nihai kararı verecek makam, partilerin genel başkanlık makamları olacaktır.

 Partililer ve vatandaş kaygılanmakta haklılar mı, haklı olmalılar.

Mesela; Ereğli’de CHP pusuda ve mevzi almış vaziyette.

Ereğli’de son beş yılda ne yapıldıysa, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ileri süren kitle  seçimlerde “Ereğli’nin CHP için kolay lokma” olabileceğini konuşuyor.

Bu kaygıdan dolayı olmalı ki, Ereğli’de MHP’nin ilçe başkanı avukat Musa Kazım’ında partisinden belediye başkan adayı olabileceği söyleniyor.

Ereğli’de akademisyen Yusuf Kılınç  daha önceden MHP belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu. Ereğli belediye başkanlığı yıllar sonra CHP’ye kaptırılmak istenmiyor.

Ereğli’de olduğu gibi Seydişehir ve Karapınar’da aynı kaygı söz konusu, hem halkta hem de partilerde. “Bu ilçelerde son beş yılda ne yapıldıysa Büyükşehir Belediyesi yaptı “ diyenler, ki haksızda değiller.

Bu yaygın görüşe göre ittifak partilerinin seçimlere anketlerde memnuniyet oranları düşük  yorgun başkanlarla gitmeleri halinde işleri kolay olmayabilir. CHP, bahsi geçen ilçelerde ittifak partileri açısından tehdit oluşturabilir. Belediye başkanlıklarını kazanamasalar bile, oylarını artıracaklardır.

Gelelim, hangi ilçenin hangi partiye verildiği meselesine.

İttifak kapsamında bir ilçenin, bir partiye verildiği net ve kesin bilgi değil.

Bunu soyduğumuz milletvekili  böyle bir anlaşmanın henüz olmadığını, pişmediğini hem olsa bile parçalar halinde değil, ilçelerin tamamı üzerinden açıklanacağını söyledi bize.

Sonra “Bunlar ortalıkta dolaşan asılsız bilgiler. Herkes nasıl olmasını istiyorsa, öyle konuşuyor” dedi.

Bizim lügat da asparagas, dediğimiz mesele anlayacağınız.

Kaynak Linki = https://www.konyapostasi.com.tr/makale/asparagas-100442

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.