BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sağlık Alanında Büyük Hamle: 27 Bin Personel İstihdam Edilecek

 

27 Aralık 2023
Sağlık Alanında Büyük Hamle: 27 Bin Personel İstihdam Edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla 2024 yılında 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

 

Türkiye, sağlık sektöründe nitelikli personel eksikliğini gidermek ve hizmet kalitesini artırmak için önemli bir adım atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 2024 yılında ülke genelinde 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesine karar verildi.

Eleman temininde güçlük çekilen bölgelerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak amacıyla alınan bu karar, sağlık sektöründeki personel açığını kapatmayı hedefliyor. Toplam 27 bin kişiden oluşan sağlık personeli kadrosunda; 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 23 bin 464 uzman tabip yer alacak.

Sağlık personeli istihdamıyla birlikte, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşması, sağlık sektöründeki kalite standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Ayrıca, uzman tabiplerin sayısının önemli ölçüde artırılmasıyla birlikte uzmanlık alanlarında daha kapsamlı bir hizmet sunumu öngörülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.