BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da konut fiyatlarındaki balon sönüyor mu?

 

26 Aralık 2023
Konya'da konut fiyatlarındaki balon sönüyor  mu?

Konya'da konut satış fiyatlarında muhitine göre yüzde 25'e kadar varan düşüşler yaşanırken, kış sezonuyla birlikte kiraya vermek isteyenlerin artması kiralarda nispeten düşüşe neden oluyor.

Konya'da konut piyasasında son dönemde yaşanan gelişmeler, hem satış fiyatlarında hem de kiralık konutlarda önemli değişimlere işaret ediyor. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, inşaat girdi maliyetlerinin artmasına rağmen konut fiyatlarında düşüş yaşandığını belirterek, "Gayrimenkule yatırım yapılmasının tam zamanı" dedi.

Altınay, kış sezonuyla birlikte evini kiraya vermek isteyen mal sahiplerinin fiyatları düşürerek kiraya vermeye çalıştığını ifade etti. Bu durumun, kiralık konutlarda bir rahatlama sağladığını ve fiyatlarda nispeten düşüş olduğunu vurguladı. Ayrıca, boş duracaklarına gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin, kira fiyatlarında indirim yaparak talebi artırdığını belirtti.

Kiralama yapacak vatandaşlara da seslenen Altınay, taşınmaz ticareti yetki belgesi olan oda üyelerini tercih etmeleri konusunda uyardı. Yeni yönetmelik gereği yetki belgesi olmadan emlak ofislerinin kiralama ve satış işlemlerini gerçekleştiremediğini vurgulayan Altınay, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

Konut satış fiyatlarındaki düşüşe de değinen Altınay, muhite göre yüzde 10 ile 25'e kadar düşüşlerin yaşandığını belirtti. Kredi faizlerinin yüksek olması ve bankaların kredi kullandırmamasının alım satımları olumsuz etkilediğini ifade eden Altınay, "Geçmiş yıllara göre yüzde 25'e varan fiyat düşüşleri söz konusu. Eğer gayrimenkul alacak vatandaşlarımız varsa yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü inşaat girdi maliyetleri artmasına rağmen konut fiyatlarında bir düşüş söz konusu. Gayrimenkule yatırım yapılmasının tam zamanı diyoruz" şeklinde konuştu.

Konya'da kiralık ev bulma konusunda herhangi bir problem yaşanmadığını ve fiyatların uygun seviyelere çekildiğini belirten Altınay, vatandaşların olumlu tepkiler gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.