BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İslam Memiş kritik tarihi açıkladı! Gram altın 3 bin TL’yi görecek

Yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerinden Ekonomist İslam Memiş, gram altında önce 2 bin lira hedefini sonra 3 bin lira hedefini duyurdu. İşte altın yatırımcısının merak ettiği o tarihler… 

25 Aralık 2023
İslam Memiş kritik tarihi açıkladı! Gram altın 3 bin TL’yi görecek

Piyasalarda merkez bankalarının kararları etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle ABD Merkez Bankası (FED) tarafından son dönemde faizlerin sabit bırakılması ve faiz indirimi sinyallerinin verilmesi altın piyasalarını olumu etkiledi. 

İsabetli piyasa tahminleri ile yakından takip edilen isimlerden Finans Uzmanı İslam Memiş ise gram altının 2 bin lira üstünü görmesinin ardından yeni hedefini açıkladı. Gram altında yıl sonunda 2 bin TL seviyesini önceden tahmin etmişti.


DOLAR, EURO VE BORSA YATIRIMCISINI UYARDI!
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüşte fiyatların rekor kırdığını ifade ederek 2023 yılı beklentisinin gerçekleştiğini ifade etti. Altın ve gümüş dışında dolar, euro ve borsayı da değerlendiren İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. 

Dolar kurunda beklentisinin devam ettiğini aktaran İslam Memiş, 29,21 TL seviyelerinde olduğunu aktardır. Yukarı yönlü ataklar beklediğini ifade eden İslam Memiş, dolar ve euro tarafında 30 liradan tahminine başlayan İslam Memiş, 2024’te 45 TL’ye kadar euroda ise 50 TL seviyelerinin sürpriz olmadığını açıkladı. 


Borsadaki düşüşler için yabancı yatırımcılara işaret eden İslam Memiş, yabancı yatırımcıların çekilmek istenmesi nedeniyle bu düşüşlerin olduğunu ifade etti. Ocak 2024’te ise borsada hızlı yükselişler olabileceğini söyledi. 


GRAM ALTINDA 2024 HEDEFİ 3 BİN TL!
Gram altında 2024 yılında yükseliş beklentisi devam ediyor. 2024 yılı için beklentisinin önce 2.500 TL olduğunu ve sonrasında 2.700 TL ve nihayetinde 3.000 TL seviyelerinin görülmesini beklediğini ifade etti. 

Yıl içerisinde ise yine fiyatta değil, miktara bakılması gerektiğini hatırlattı. Altının 2023 yılının birincisi olduğunu ve yüzde 80 getiri ile ilk sırada yer aldığının da altını çizdi. Gümüş tarafında ise gram gümüşün 30 lira üzerine 2024 itibariyle çıkabileceği tahmininde bulundu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.