BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Milyonların merakla beklediği Asgari ücret zammında tarih belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Milyonların merakla beklediği Asgari ücret zammında tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çarşamba günü düzenlenecek olan Kabine Toplantısının ardından yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor. 

25 Aralık 2023
Milyonların merakla beklediği Asgari ücret zammında tarih belli oldu  Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor.

İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda taraflar müzakerelerini sürdürüyor. Bu kapsamda, işçi ve işveren tarafının, görüşmelerde belli bir aşamayı geride bıraktığı öğrenilirken, üçüncü toplantı için net tarih açıklanmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT AÇIKLAYACAK

Yeni asgari ücret için 27 Aralık Çarşamba gününe dikkat çekildi. Bugün gerçekleştirilmesi beklenen Kabine Toplantısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle Çarşamba günü yapılacağı belirtiliyor. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçecek olan Erdoğan'ı milyonların beklediği asgari ücret maaş zammını açıklaması bekleniyor.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET 11 BİN 402 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.