BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Alacabel Tüneli için tarih verdi

TBMM’de konuşan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Alacabel Tüneli için tarih verdi. Uraloğlu, Konya ile Antalya arasında hem zamandan hem de yakıttan tasarruf ettirecek tünelin, 2025 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi. 

23 Aralık 2023
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu,  Alacabel Tüneli için tarih verdi

TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 5 ve 6. maddeleri kabul edildi.

Bütçenin "faiz bütçesi" olduğuna ilişkin eleştirilere ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılındaki faiz harcamalarının, gayrisafi yurt içi hasılaya göre yüzde 14,3 olduğunu; 2024 yılında bu seviyenin yüzde 3 civarında gerçekleşmesini öngördüklerini bildirdi.

Erzurum'u Karadeniz'e bağlayacak tünelleri 2025-2026 yıllarında bitirerek hizmete açmayı planladıklarını belirten Uraloğlu, Hakkari Depin Köprüsü ile ilgili çalışma başlattıklarını ve kısa sürede köprüyü yapacaklarını dile getirdi.

ulastirma-bakani-uraloglu-konya-yolundaki-alacabel-tuneli-icin-tarih-verdi-003.jpg

Uraloğlu, Van-Hakkari yolunda inşa edilen Güzeldere Tüneli'nin de gelecek yıl trafiğe açılacağını söyledi.

Özellikle Van ile ilgili uçak seferleri konusunda bir talep olduğunu dile getiren Uraloğlu, THY'nin, özellikle AnadoluJet'in, kiraladığı yabancı uçakların yurt içinde uçmasıyla ilgili kanunda düzenleme yapıldığını ve sefer sayılarının bir miktar daha artırılabileceğini belirtti.

"2025 YILINDA HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle ilgili soru üzerine, 160 kilometre işletme hızına sahip elektrikli tren setinin üretiminin tamamlandığını, 225 kilometre işletme hızına sahip olacak setin prototipi üzerinde çalıştıklarını bildirerek, "2025 yılında inşallah hayata geçireceğiz." bilgisini paylaştı.

Gazipaşa-Anamur kara yolunun 402 kilometresinin tamamlandığını, 38 kilometrede çalışmaların sürdüğünü dile getiren Uraloğlu, Alacabel Tüneli'nin de 2025'te tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

ulastirma-bakani-uraloglu-konya-yolundaki-alacabel-tuneli-icin-tarih-verdi.jpg

ulastirma-bakani-uraloglu-konya-yolundaki-alacabel-tuneli-icin-tarih-verdi-002.jpg

Bakan Uraloğlu, "Antalya'ya öncelikle Eskişehir üzerinden sonra da Konya üzerinden yüksek hızlı tren getirmeyi planlıyoruz. Projesi bitmiş durumda." dedi.

ulastirma-bakani-uraloglu-konya-yolundaki-alacabel-tuneli-icin-tarih-verdi-004.jpg

Kaynak:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.