BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

174 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu'nun yürüyüş rotası belli oldu

 

15 Aralık 2023
174 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu'nun yürüyüş rotası belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, doğal ve kültürel zenginlikleri koruma amacıyla Isauria ve Zengibar Yollarını turizme kazandırdı. Yayınlanan rota kılavuzları, doğaseverleri 174 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu'nu keşfetmeye davet ediyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri koruma ve turizme kazandırma amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla şehrin farklı noktalarında yürütülen çalışmaların, tarım ve sanayi alanlarının ötesine geçerek ulaşımdan turizme, çeşitli yatırımlardan uluslararası çalışmalara kadar geniş bir yelpazeye yayıldığını ifade etti. Bu çerçevede Türkiye'nin yeni yürüyüş rotalarından biri olan Isauria Yolu için hazırlanan rota kılavuzunun, Konya'nın tarih kokan güzelliklerini keşfetmek isteyen doğaseverlere rehberlik edeceğini belirtti.

174 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu'nun yürüyüş rotası belli oldu

Isauria Yolu, Torosların içinden Konya Bozkır'dan başlayıp, Antalya Akseki'ye uzanan 174 kilometre uzunluğundaki bir yürüyüş rotasıdır. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında bağlantı yollarıyla birlikte Isauria Yolu'nun turizme açılması için bir proje hazırlatarak, yolun temizliği, işaretlenmesi ve yönlendirme levhalarının takılması gibi çalışmaları gerçekleştirdi. Isauria Yolu, doğa tutkunlarını taş döşeli antik yollar, sarnıçlar, han yıkıntıları, kuyular, tarihi köprüler gibi zengin tarih izleriyle buluşturuyor.

 

174 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu'nun yürüyüş rotası belli oldu

Ayrıca, Zengibar Yolu'nun da turizme kazandırılmasıyla ilgili bilgiler verildi. Zengibar Yolu, 102 kilometre uzunluğunda, Bozkır'dan başlayarak Hadim ve Taşkent ilçelerini geçerek Bolay Yaylası'nda sona eren bir doğa yürüyüş rotasıdır. Rota, vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarnıçlar, tarihi köprüler, ormanlar, mağaralar, endemik bitkiler ve üzüm bağları gibi çeşitli doğal ve tarihi özellikleri içermektedir.

Isauria Yolu ve Zengibar Yolu'nun rota kılavuzları, dijitalkitabim.com ve gokonya.com adreslerinden ulaşılabilir durumda. Başkan Altay, doğa tutkunlarını bu yeni keşiflere çıkarak Konya'nın benzersiz güzelliklerini yakından görmeye davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.