BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

81 ilde Çember operasyonu: 4 bin 951 firari kıskıvrak yakalandı

Aranan şahıslara yönelik 81 il genelinde Çember-8 Operasyonları düzenlendi. Son 4 günde operasyonlar kapsamında arama kaydı bulunan 4 bin 951 firari yakalandı. 

11 Aralık 2023
81 ilde  Çember operasyonu: 4 bin 951 firari kıskıvrak yakalandı

Son 4 gün içinde 81 İlde eş zamanlı olarak “aranan şahıslara” yönelik gerçekleştirilen “Çember-8 Operasyonlarında” arama kaydı bulunan 4 bin 951 firari yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Operasyonlara ilişkin detayları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki,

Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Yakalanan şahıslardan, 0-5 yıldır aranmakta olan 4 bin 880 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 53 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 18 şahıs yakalandı.

Hırsızlıktan 536 şahıs, dolandırıcılıktan 257 şahıs, yağmadan 101 şahıs, adam öldürmeden 55 şahıs, cinsel suçlardan 55 şahıs başta olmak üzere diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 4 bin 951 şahıs çember-8 operasyonlarında yakalanmıştır.

İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Çember-8" operasyonlarında bu şahıslar, yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi.”

Operasyonlarda görev alan ekipleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.