BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti, aday belirleme sürecini hızlandırıyor

AK Parti, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belediye başkan adaylarını belirlemek üzere Aday Tespit Komisyonu oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki komisyon, ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. 

09 Aralık 2023
AK Parti, aday belirleme sürecini hızlandırıyor

AK Parti, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu oluşturuldu. Komisyonun ilk toplantısının 11 Aralık Pazartesi günü yapılması planlanıyor.

Aday Tespit Komisyonu'nda yer alacak isimler arasında AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bulunuyor. Milletvekillerinin görüşlerinin de alınacağı komisyon, temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçları gibi verileri değerlendirerek aday belirleme sürecine odaklanacak.

Aday belirleme çalışmaları kapsamında, parti yetkilileri tarafından 9-22 Kasım tarihleri arasında alınan belediye başkan aday adaylığı başvurularının ardından 26 Kasım'da temayül yoklaması gerçekleştirilmişti. Parti, büyükşehir ve illerde 3 dönem kuralına takılan belediye başkanı bulunmamasını öne çıkararak, aralık ayının ortasından ocak ayının sonuna kadar adaylarını açıklayacağını belirtti. Bu süreçte, komisyonun çalışmalarıyla birlikte adaylar belirlenerek ilan edilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.