BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir Gölü'nde yağ balığı denetimi: Avlanan balıklara el konuldu

Beyşehir Gölü'nde nesli kaybolma tehlikesi altındaki endemik yağ balığının avını yapanlara yönelik sıkı denetimlerde, kurallara uymayan avcılara cezai işlem uygulandı. Sürdürülebilir avcılık için yetkililer uyarılarda bulundu. 

09 Aralık 2023
Beyşehir Gölü'nde yağ balığı denetimi: Avlanan balıklara el konuldu

 

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde yaşanan nesli kaybolma tehlikesi altındaki endemik yağ balığı avıyla ilgili olarak Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, serbest dönem avlanma faaliyetlerini sıkı takip altına aldı. Yapılan sık denetimlerde, özellikle nesli tehlikede olan türler ile avlanma boyutlarına uyulup uyulmadığı titizlikle kontrol edildi.

 

Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından gerçekleştirilen son denetimlerde, göl kıyısındaki balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ve perakende satış noktaları detaylı bir şekilde incelendi. Denetimler sonucunda kurallara uymayan avcılar hakkında cezai işlem başlatıldı. Özellikle avı yasak olan endemik tür yağ balığına yönelik yapılan avcılık ve belirlenen boy limitinin altında avlananlara karşı sert tedbirler alındı.

 

El konulan balıklar, prosedürlere uygun olarak Göl Feneri Derneği'ne bağışlandı. Yetkililer, Beyşehir Gölü'nde tatlı su avcılığı yapanları bir kez daha boy limitlerine uymaları konusunda uyardı. Sazan balığı için belirlenen 40 santim, sudak ve kadife balıkları için 26 santim, tatlı su kefali için ise 20 santimlik boy limitlerinin korunması gerektiği hatırlatıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir bir avcılık ortamının sağlanması için denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini ve kurallara uymayanların cezalandırılacağını belirtirken, bu çabaların bölgedeki ekosistemi korumak adına hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.