BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay alımı 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri 2023 yılı dış kaynaktan bando sınıfı muvazzaf astsubay alımı için başvuru kılavuzunu yayınladı. Başvurular, 24 Aralık 2023 (saat 23.59) tarihinde sona erecek. 

06 Aralık 2023
Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay alımı 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2023 yılında Dış Kaynaktan Bando Sınıfı Muvazzaf Astsubay alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temini sayfası üzerinden yapılacak başvurularda adaylardan KPSS puanı şartı aranmayacak.

MUVAZZAF BANDO ASTSUBAYLIĞA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde bando sınıfı muvazzaf astsubay olarak istihdam edilmek üzere, TABLO (1-3)’de gösterilen kaynak okullarına göre mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel alınacaktır. Bu başvuru kılavuzunda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan erkek adaylardan;

01 Ocak 2023 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre Lisans (Yüksek Lisans ve Doktora Dahil) düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1996 ve daha sonraki doğumlular),

Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO (1- 3)’de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (yurt içi eş değer programlar dikkate alınmayacak, lisans mezunu adayların mezun olduğu program kaynak okul programı olarak kabul edilecek, lisans mezunu adayların mezun olduğu ön lisans programları kaynak okul programı olarak kabul edilmeyecektir.)

Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanlardan, mezun oldukları programın TABLO (1-3)’de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar, (bu durumda olan adaylar; başvuru ekranından “Eğitim Bilgileri” başlığının altında bulunan ‘Eğitim Bilgisi Ekle’ butonuna tıklayarak açılan penceredeki bilgileri girecek, daha sonra ‘Ekle’ düğmesine tıklayarak girdiği bilgileri kaydedecek, müteakiben “Eğitim Bilgileri” alanında bulunan ‘Diploma/Denklik Bel.Yükle’ butonuna tıklayarak, önceden taratılmış denklik belgesini sisteme yükleyecektir, söz konusu belgeyi sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

 

Müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmeti devam etmekte olan Yedek Subay/Yedek Astsubay, erbaş ve erler,

Askerlik hizmetinden terhis olanlar (ancak hakkında “Yedek Subay/Yedek Astsubay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar),

Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASTSUBAY ALIMI BAŞVURUSU 2023

Adaylar ön başvurularını 24 Aralık 2023 (saat 23.59'a kadar) tarihine kadar, internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak online olarak yapabilecekler.

Başvuru sürecine dair detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ 2023 YILI DIŞ KAYNAKTAN BANDO SINIFI MUVAZZAF ASTSUBAY ADAYI TEMİNİ BAŞVURU ADRESİ VE KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.