BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Bolat "çok yakında diyerek sinyali" verdi: Otomotivden sonra sırada motosiklet sektörü var

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotivde gerçekleştirdikleri denetimler ile sektörün düzene girdiğini söyledi. "6 ayda bulunamayan sıfır oto, 6 saatte teslim edilir hale geldi" diyen Bakan Bolat, motosiklet sektörüne yeni denetimler için sinyali verdi. 

03 Aralık 2023
Bakan Bolat "çok yakında diyerek sinyali" verdi: Otomotivden sonra sırada motosiklet sektörü var

Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil sektöründeki fahiş fiyatların önüne geçmek için getirilen yeni düzenleme ile köpük kaltı. Sıfır ve ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar hızla düşüşe geçti. Son 3-4 aylık periyotta otomobil fiyatlarında düşüş 30-35'lere hatta yüzde 50 oranlara dayandı. Otomotiv sektörünün düzene girmesinin ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeni denetim sinyali geldi.

6 AYDA BULUNAMAYAN ARAÇ 6 SAATTE TESLİM EDİLİYOR
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü başta olmak üzere fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik gerçekleştirilen denetim ve cezalara ilişkin açıklama yaptı. İstanbul'da basın mensuplarının sorularına cevap veren Bakan Bolat, otomotiv sektörünün artık düzene girdiğini söyledi. 


Otomotiv sektöründe denetimlere devam edeceklerini belirten Bakan Bolat, "Kredilerin de yüksek faiz nedeniyle gerilemesi nedeniyle 15 Ağustos itibarıyla otomotiv sektörüne bir düzen, intizam gelmeye başladı. Otomotivde ekstra neredeyse 14 milyar dolarlık bu yıla mahsus artış vardı ithalatta, bunda yavaşlama başladı. Otomotiv piyasası çok büyük ölçüde düzene girdi, 6 ayda bulunamayan sıfır oto, 6 saatte teslim edilir hale geldi. Gayrimenkul fiyatlarında da ciddi düşüşler var, orada da bir düzen oluştu." ifadelerini kullandı.

MOTOSİKLET SEKTÖRÜNE DENETİM SİNYALİ
Tıpkı otomotiv sektöründe olduğu gibi motosiklet sektöründe yaşanan fiyat artışlarına ilişkin görüşleri sorulan Bolat, bununla ilgili de yoğun denetimler yaptıklarını, bu konuda da bir çalışma yapılacağını, fiyat düşüşünü sağlayacaklarını belirterek, çok yakında orada da düzenin sağlanacağını söyledi.

TOGG ÜRETİMİ 20 BİNE YAKLAŞACAK
İhracata yönelik destekler konusunda açıklama yapan Bakan Bolat, elektrikli araçlar konusunda "Togg'da bu sene üretim rakamımız 20 bine yaklaşacak. Bazı ithalatçı firmaların dış ülkelerden Türkiye pazarına da Avrupa pazarına da yoğun açılım gösterdiğini gözlemliyoruz. Tüketicilerimiz zarar görmesin anlamında bu hafta içinde önemli bir yönetmelik çıkardık, elektrikli araçlarda servis açma, yeterli teknik personel ve ekipman bulundurma, çağrı merkezleri kurma noktasında. Buna uymayanların pazara girmesine kısıtlama olacak. Bütün tedbirlerimizi hem AB mevzuatına uyum çerçevesinde hem de tüketicilerimizin zarar görmemesi adına yaptık, bundan sonra da yapmaktan çekinmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.