BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AHIRLI OKULLARINDAN BÜYÜK BAŞARI

 

01 Aralık 2023
AHIRLI OKULLARINDAN BÜYÜK BAŞARI

Konya Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Konya Robofest Robot Yarışması 29-30 Kasım tarihlerinde Celaleddin Karatay Gençlik ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Yarışmaya ilimiz genelinde 101 farklı okuldan 203 danışman öğretmen nezaretinde 761 öğrenci 417 robot ile 10 farklı kategoride katılım sağlandı.

Ahırlı İlçemiz yarışmaya 2 okul ile 4 farklı kategoride katılmış ve başarılar elde etmiştir. Akkise Mustafa Kemal Çok Programlı Anadolu lisesi Bilişim öğretmenlerimiz Coşkun AYDOĞAN, Murat KİREMİTÇİ ve meslek lisesi öğrencilerimiz ile Yazılım Yarışması, Çizgi İzleyen Robot Yarışması kategorilerinde başarılar elde etmiştir.Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu danışman öğretmeniNigal AYDOĞAN eşliğinde Arda YILDIRIM, Hasan GÜZEL, Hüseyin Efe KARAŞAHİN ve Mustafa OĞUR öğrencilerimizle Sctrach ile Oyun Tasarlama alanında ve Çizgi İzleyen kategorilerinde yarışmışlardır. Akkise Mustafa Kemal Çok Programlı Anadolu Lisesi danışman öğretmenlerimiz Seda ÇAKMAK ve Hatice GÖNCÜ ile İHA (drone) Ekibi öğrencilerimiz Emirhan Doğanay, Ahmet Kayaalp, Leman Su Sekmen, Mehmet Altunbaş İHA (drone) kategorisinde Konya 2.si olarak ilçemizi gururlandırmışlardır. Öğrencilerimiz ödüllerini Karatay Belediye Başkanı Sayın HasanKILCA’dan almışlardır. 2016 yılından bu yana süregelen çalışmaları esnasında destek veren Ahırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer ÖZ’e ve Akkise Mustafa Kemal Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü MehmetDİNÇ’e,Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu Müdürü Sayın Mehmet YILDIRIM’atüm ekip nezdinde teşekkürlerini sunmaktadırlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.