BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye'den TikTok hamlesi: Karar verilecek

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerini ahlaki değerlere aykırı bulduklarını söyleyerek 7 Aralık 2023'te TikTok temsilcisini TBMM'ye çağırdıklarını açıkladı. 

01 Aralık 2023
Türkiye'den TikTok hamlesi: Karar verilecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dünyada ve Türkiye'de ulusaşırı dijital ağların tartışıldığı bir dönemde, Türkiye'deki dijital ağların ahlaki değerlere uymayan faaliyetlerini kabul etmeyeceklerini belirtti. Yayman, dijital ağların hukuksal ve yönetsel çerçeveye alınması için komisyonlarının önemli çalışmalar yaptığını ve yapmaya devam edeceğini vurguladı.

TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerine sert eleştiri

"TikTok denilen bir dijital ağın, Türkiye'de bizim ananemize, kültürümüze, örfümüze, dinimize ve hiçbir toplumsal norma uymayan tavrını asla kabul etmiyoruz; kınıyorum, lanetliyorum. Bu konuda yargıyı göreve çağırıyorum. Bunları, bizim aile yapımızın temeline dinamit koyan uygulamalar olarak görüyoruz." diyen Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

TikTok temsilcisi TBMM'ye gelecek

Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu olarak TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdıklarını ve 7 Aralık 2023 tarihinde TBMM'ye gelerek Türkiye'deki tartışmalı uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunacağını ifade etti.

Komisyonun, sosyal ağların kadınlara, çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını kabul etmediğini vurgulayan Yayman, dijital ağların müstehcen içerik üretmesine, ticari boyutta taşımasına ve hiçbir ahlaki değeri benimsememesine sessiz kalmayacaklarını belirtti.

TikTok'a cezalar verilebilir

Yayman ayrıca, yaptırım konusunda da açıklamalarda bulunarak, "TikTok'a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var. Bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz." dedi.

Bireysel özgürlüklerin önemine vurgu yaparak, kamu düzeni, ailenin ve toplumun korunmasının da aynı ölçüde önemli olduğunu belirten Yayman, 7 Aralık'taki görüşmelerin ardından Komisyon olarak konuyla ilgili bir karar alacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.