BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya dahil 46 ilde 1 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonuyla, Konya'nın da aralarında bulunduğu 46 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "ÇENGEL-3" operasyonunda, kaçak akaryakıt kaçakçılarına yönelik nefes kesen bir mücadele başarıyla sonuçlandı. 

30 Kasım 2023
Konya dahil 46 ilde 1 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'nın liderliğinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen "ÇENGEL-3 Operasyonları", ülkemizin dört bir yanında kaçak akaryakıt şebekelerine büyük bir darbe vurdu.

46 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, kaçak akaryakıt kaçakçılığına karışan suç örgütleri hedef alındı.


Operasyonun detaylarına göre, 278 adrese gerçekleştirilen aramalarda toplamda 1 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bu kaçak akaryakıtın piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olarak belirlendi. Ayrıca, operasyon kapsamında 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapılarak toplamda 20 milyon 825 bin 351 TL idari para cezası uygulandı.

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen ortak değerlendirme sonucunda, piyasa değeri yaklaşık 13 milyon TL olan vergi kaybının da önüne geçildi. Bu başarı, kaçakçılara ve sahtecilere karşı mücadelede devam eden operasyonların etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, "Sizlerin emeklerine, helal rızkına, bereketli kazancına göz diken her kim varsa karşılarında biz varız. Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" dedi.

Operasyon gerçekleştirilen iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa , Van, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.