BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BAŞKAN ALTAY: “TARİHİN İZLERİNİ TAŞIYAN ZENGİBAR YÜRÜYÜŞ YOLU’NU TURİZME KAZANDIRDIK”

 

29 Kasım 2023
BAŞKAN ALTAY: “TARİHİN İZLERİNİ TAŞIYAN ZENGİBAR YÜRÜYÜŞ YOLU’NU TURİZME KAZANDIRDIK”

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 1

   

Konya Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişi barındıran Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçelerini kapsayan 102 kilometrelik Zengibar Yürüyüş Yolu'nu turizme kazandırdı.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 2

   

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentin doğal ve kültürel zenginliklerini koruma ve turizme kazandırma hedefi doğrultusunda önemli adımlar atıldığını belirterek, Zengibar Yürüyüş Yolu'nun Türkiye'nin yeni yürüyüş rotası olacağını ifade etti.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 3

   

Altay, Bozkır'dan başlayarak Hadim ve Taşkent ilçelerinin mahallelerinden geçip Bolay Yaylası'nda sona eren Zengibar Yürüyüş Yolu'nu, belediyenin imkanlarıyla yön levhaları takma çalışmalarını tamamlayarak turizme kazandırdıklarını söyledi.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 4

   

Geçmişte göç yolu olarak kullanılan ve tarihi izler taşıyan bu yürüyüş yolunun, bilimsel araştırmaların ardından Konya Valiliği İl Tanıtma Kurulu kararıyla desteklenerek hayata geçirildiğini açıkladı.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 5

   

Zengibar Yürüyüş Yolu'nun 13 kilometrelik ilk etap yürüyüşü, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 6

   

Yürüyüşe, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültelerinden öğretim görevlileri ve öğrenciler, Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği ve İzci Kulübü'nden doğaseverler katıldı.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 7

   

Etkinlikte konuşan bir katılımcı, doğanın, turizmin ve kültürün bir arada olduğu keyifli bir yolculuk yaptıklarını belirterek, profesyonel rehberlerin eşliğinde daha güvenli ve bilgi dolu bir etkinlik geçirdiklerini ifade etti.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 8

   

Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, benzer etkinliklerin devamını diledi.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 9

   

Zengibar Yürüyüş Yolu'nun turizme açılmasının ardından bir diğer katılımcı da, her dağcının ve yürüyüşçünün görmesi gereken eşsiz bir rota olduğunu ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı çalışmalarının yanı sıra halka dokunan etkinliklerle de öne çıktığını vurguladı.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 10

   

Yürüyüş rotası, adını başlangıç noktası olan Bozkır'daki tarihi Zengibar Kalesi'nden alıyor. Milattan önce (M.Ö.) Roma dönemine ait İsauria şehrindeki Zengibar Kalesi'nin etkileyici tarihi atmosferi, vadiler, kanyonlar, antik kentler, ormanlar ve endemik bitkilerle dolu güzergah, doğaseverleri büyüleyici bir keşfe davet ediyor.

Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı 11

  

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile doğa, tarih ve kültürün harmonik bir birleşimini sağlayarak bölgedeki turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.