BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Emniyeti’nden sürücülere uyarı! 1 Aralık’ta başlıyor

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2023 itibariyle başlıyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Aralık-1 Nisan döneminde kış lastiği kullanmanın zorunlu olduğunu hatırlattı. Kurallara uymayan sürücülere 2 bin 568 lira ceza kesilecek. 

27 Kasım 2023
Konya Emniyeti’nden sürücülere uyarı! 1 Aralık’ta başlıyor

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başlıyor. Uygulama 1 Nisan’da sona erecek.

2 BİN 568 LİRA CEZASI VAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kış lastiği kullanmanın zorunlu olduğunu belirtmiş, “Kış lastiği taktırmayanlara 2 bin 568 lira trafik idari para cezası uygulanacak ve sürücülere 10 ceza puanı verilecek” ifadesini kullanmıştı.

KONYA EMNİYETİ’NDEN UYARI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü sürücülere uyarı yaptı, 1 Aralık-1 Nisan döneminde kış lastiği kullanmanın zorunlu olduğunu hatırlattı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet, panelvan türü (ticari) ve ‘TT’ plakalı ticari otomobiller ile A türü yetki belgesine kayıtlı otomobillerde 2023-2024 kış dönemi için 1 Aralık 2023 ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında, diğer yıllarda ise 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.