BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

UNESCO 2023 AŞIK VEYSEL YILINA ÖZEL SEYDİŞEHİR TEMALI VİDEO

 

25 Kasım 2023
UNESCO 2023 AŞIK VEYSEL YILINA ÖZEL SEYDİŞEHİR TEMALI  VİDEO

UNESCO 2023 AŞIK VEYSEL YILINA ÖZEL SEYDİŞEHİR TEMALI  VİDEO
Seydişehir Anadolu İmam Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılına özel,  büyük ozanın “Kara Toprak” isimli eserini seslendirip video çektiler. Video okulun YouTube kanalında bugün yayınlandı. 

KAYITLAR İMAM HATİPTE KURULAN STÜDYODA YAPILDI
“Aşık Veysel”in “Kara Toprak” isimli eserini seslendiren okul öğrenci ve öğretmenleri müzik öğretmeni Serkan Yılmaz öncülüğünde okulda kurulan “SAİHL Ses Kayıt Stüdyosu”nda yine Serkan Yılmaz yönetiminde seslendirme ve enstrüman kayıtları, müzikal alt yapı gibi stüdyo çalışmalarını gerçekleştirdi. 

GÖRÜNTÜLERİ  İHA İLE KENDİLERİ ÇEKİTİ
Video çalışmasında Seydişehir’de İnsansız Hava Aracı ile  yapılan özgün çekimler kullanıldı. Seydişehir’in tanıtımına kaskı sunması amaçlanan video çalışmasında okulun TEKNOFEST takımlarından HEZARFENOĞULLARI İHA takımı danışman öğretmenlerinden Mustafa DİNÇ,  Mehmet Akif Dinç’in İHA ile gerçekleştirdiği görüntüler yer aldı.

SEYDİŞEHİR’İN TANITIMI İÇİN ÖZGÜN GÖRÜNTÜLER
Eserin videosu çekilirken Seydişehir’in tanıtımı da temel amaçlardan biri olarak belirlendi. Bunun için Seyit Harun Camii, Kuğulu Park, Millet Bahçesi, Gökçehüyük Göleti gibi alanlarda çekim yapıldı ve kullanıldı. 

ÇOK YÖNLÜ GELİŞİM
Öğrencilerin 21.yy becerileri bağlamında çok yönlü gelişmesini sağlamak adına okulda yapılan ders dışı akademik, bilimsel, mesleki, teknolojik, sportif, ana dil ve yabancı dil çalışmalarının yanında kültürel ve sanatsal çalışmalarda gerçekleştiriliyor. Okul pansiyonunda Serkan Yılmaz ve Mustafa Üzümcü tarafından  kurulan SAİHL Ses Stüdyosunda öğrenciler tarafından seslendirilen Kuran’ı Kerim tilaveti, değişik makamlarda ezan ve sela okumaları,  milli ve manevi değerleri yansıtan marş ve şiirokumaları ve “Kara Toprak” gibi özel kültürel eserler kayıt altına alınıyor. Daha sonra bu çalışmalar özgün birer eser olarak öğrenci ve velilerin izin ve isteği ile okulun YouTube kanalında yayınlanıyor. 

Videoyu aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.