BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu 'Karteli' Nenad Petrak Türkiye'de yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğindeki Kartel-2 Operasyonu ile, Hırvatistan uyruklu ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan uluslararası uyuşturucu karteli Nenad Petrak, Üsküdar'da polis operasyonuyla yakalandı. 

18 Kasım 2023
Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu 'Karteli' Nenad Petrak Türkiye'de yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kartel-2 Operasyonu'nun başarıyla tamamlandığını ve Hırvatistan uyruklu Nenad Petrak'ın, Güney Amerika'dan elde edilen uyuşturucuyu Avrupa'ya dağıtan uluslararası bir suç örgütünün elebaşı olduğunu belirtti.

Petrak, Hırvatistan makamlarınca "Kasten Adam Öldürme" suçundan aranıyordu ve Interpol tarafından kırmızı bültenle uluslararası düzeyde arama listesinde bulunuyordu.


Bakan Yerlikaya, operasyonun detayları hakkında şu bilgileri verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından uluslararası takibe alınan Nenad Petrak'ın Üsküdar'da olduğu tespit edildi. İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle hemen Kartel-2 operasyonu başlatıldı ve uluslararası zehir taciri başarıyla yakalandı."

Operasyonu düzenleyen polis ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, milletin dualarıyla desteklenen operasyonun, ülkeyi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden temizleme kararlılığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.


Bakan, "Uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla artarak devam edecek." şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.