BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteoroloji Konya'yı sarı ve turuncu kodla uyardı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, 18 Kasım 2023 tarihinde Konya'da beklenen yoğun yağış ve fırtına nedeniyle turuncu uyarı yayınladı. Konya genelinde alınan önlemler artırıldı. 

17 Kasım 2023
Meteoroloji Konya'yı sarı ve turuncu kodla uyardı

Konya'da yarın beklenen şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, turuncu uyarı yayınladı.

Uyarı kapsamında 16 ilçe sarı, 15 ilçe ise turuncu uyarı almış durumda. Yetkililer, halkı olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Meteoroloji raporlarına göre, Konya genelinde yoğun yağışın yanı sıra şiddetli fırtına da bekleniyor. Bu durum, su baskınları, ulaşım sorunları ve elektrik kesintileri gibi aksaklıklara neden olabilir.

Yetkililer, özellikle sel ve su baskınlarının yaşanabileceği bölgelerdeki vatandaşlara dikkatli olmaları ve gerekirse güvenli bölgelere geçmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Turuncu kodla uyarılan Konya ilçeleri:
Taşkent - Emirgazi - Halkapınar - Yalıhüyük - Beyşehir - Hadim - Seydişehir - Derebucak - Akören - Ahırlı - Güneysınır - Bozkır - Çumra - Ereğli - Karapınar

Turuncu kodlu uyarıda şu cümleler kullanıldı: Güney ve güneybatı yönlerinden Kuvvetli fırtına ve tam fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Sarı kodla uyarılan Konya ilçeleri:
Meram - Çeltik - Cihanbeyli - Doğanhisar - Kadınhanı - Kulu - Karatay - Selçuklu - Derbent - Tuzlukçu - Akşehir - Ilgın - Sarayönü - Yunak - Altınekin - Hüyük

Sarı Kodlu uyarıda şu cümleler kullanıldı: Güney ve güneybatı yönlerinden Kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.