BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gram altının 2 bin TL olacağı tarihi açıkladı

ABD'de enflasyon artış hızının yavaşlamasıyla piyasalarda oluşan olumlu hava altın fiyatlarını hareketlendirdi. Haber7'ye konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altının 2 bin TL'ye yükseleceğini belirtti. 

16 Kasım 2023
Gram altının 2 bin TL olacağı tarihi açıkladı

ABD'de Ekim enflasyonu yıllık bazda yüzde 3.2 artış göstererek beklentilerin altında gerçekleşti. ABD'de enflasyonun artış hızının yavaşlaması, Fed'in faiz artırımına ara vereceği beklentisini yükseltti. Bu durum da altın fiyatlarını hareketlendirdi. Altının ons fiyatı bin 960 dolar seviyesinin üzerinde hareket ediyor, gram altın ise bin 815 liraya kadar yükseldi. Haber7'ye konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi açıkladı. 

GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERDİ

Fed'in faiz artırımlarına ara vereceği beklentisinin altın piyasasını yukarı yönlü desteklediğini belirten Yıldırımtürk, altının ons fiyatında bin 950 ve bin 980 doların direnç seviyeleri olduğunu söyledi. Bu seviyelerin teknik olarak geçildiği takdirde yurt dışı piyasalarda ons altının 2 bin 50 dolar seviyesini geçeceğini belirten Yıldırımtürk, yurt içinde ise altının cari açık oluşturduğu için kota uygulanması nedeniyle ons altının kilogram dolar bazında bin 500 ve bin 700 aralığında primli işlem görmesinin beklendiğini ifade etti. Yıldırımtürk, "2024'te Dolar/TL'nin 30 lira 50 kuruş olması halinde gram altında 2 bin TL seviyesi görülebilir" dedi.

"ALTIN GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDECEK"

Yatırımcı için altının hem Türkiye'de hem de dünyada güvenli liman olmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırımtürk, "Orta vadede yatırım yapan yatırımcı altından para kazanmayı değil, altında parasının değerini korumayı tercih etmeli" dedi. Yatırımcının portföyünü yüzde 30-40 altından, yüzde 30 ise hisse senedinden oluşturulması gerektiğini belirten Yıldırıtürk, jeopolitik risklere karşı altına yatırım yapmanın çok yerinde bir karar olacağının altını çizdi. Yıldırımtürk ayrıca, kısa vadeli yatırımcının ons altında bin 950 seviyelerinde satış yapmasının doğru olabileceğini söyledi.


KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.