BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Jeneratör Nasıl Çalışır? Çeşitleri Nelerdir?

 

15 Kasım 2023
Jeneratör Nasıl Çalışır? Çeşitleri Nelerdir?

Bu yazımızda sizler için jeneratör nasıl çalışır? Jeneratör çeşitleri nelerdir? Sorularına cevap vermeye çalışacağız. Jeneratörler elektrik kesildiğinde veya elektrik enerjisi olmadığı zamanlar kullanılmaktadır. Jeneratörler kesilen elektriğin tekrar geri getirilmesi konusunda başarılıdır. Jeneratörler ev, fabrika, ofis, iş yerleri gibi birçok yerde aktif olarak kullanılmaktadır. Alternatör ve motordan oluşan jeneratörler, kendileri tek başına enerji üretimini gerçekleştiremezler. Mekanik enerjiyi meydana getirebilmek yani üretebilmek için enerji kaynaklarını kullanmaları gerekmektedir.

Jeneratör Nasıl Çalışır?

Peki jeneratör nasıl çalışır? Jeneratörlerin motor bölümünde benzin, doğalgaz ve dizel gibi yakıtlar ile yakılma işlemi gerçekleştirilir. Bu yakılma işlemi gerçekleştirilmesiyle birlikte ısı enerjisi oluşturulmaktadır. Bir sonra ki aşama ise mekanik enerjiye dönüştürülmektedir. Elde edilen bu mekanik enerji alternatöre gönderimi sağlanır. Alternatörler mıknatıslanarak elektrik enerjisini üretmektedir. Burada en önemli parçalar motor ve alternatördür diyebiliriz. Enerjinin üretilmesini ve iş yükünü bu parçalar üstlenmektedir.

Jeneratörlerin birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Jeneratörlerin kullanım alanlarına örnek vermek gerekirse bunlar; İnşaat sektörü, kamu kuruluşları, evler  apartmanlar, oteller, makine sanayi gibi yerlerdir diyebiliriz. Bunlar dışında jeneratör birçok yerde de aktif olarak kullanılmaktadır. Jeneratörler sabit ve taşınabilir olarak iki çeşitte tasarlanıp kullanabilir.

Jeneratör Çeşitleri Nelerdir?

Jeneratörler çalışma prensiplerine kategorileştirilmiştir. Çalışma prensiplerine göre jeneratörleri kategorileştirdiğimizde 6 çeşit jeneratör bulunuyor diyebiliriz. Bunlar şu şekildedir;

  1. Dizel jeneratör
  2. Benzinli jeneratör
  3. Biyo dizel jeneratör
  4. Emulsifiyi dizel jeneratör
  5. Doğal gazlı ve hidrojen jeneratör
  6. Propan gaz ilaveli jeneratör

Ayrıca jeneratörler; çevirici, yedek jeneratörler ve portatif jeneratörler olarak da çeşitlendirilmesi sağlanmaktadır. Jeneratör çeşitlerini incelemek ve satın alma işlemlerini gerçekleştirmek için ziyaret edebilirsiniz:

https://www.gucbirjenerator.com/

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.