BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da 5 kişinin ölümüne neden olan sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarpan ve 5 kişinin ölümüne neden olan sürücünün ifadesi ortaya çıktı. 19 yaşındaki sürücü “Yaya grup karşıma çıktı. Frene bastım, kurtarmaya çalıştım ancak duramadım” dedi. 

13 Kasım 2023
Konya’da 5 kişinin ölümüne neden olan sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Kaza, Konya’nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Sancak Tramvay Durağı önünde meydana geldi.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; inşaatta işçi olarak çalışan Sefa Selvi (19) idaresindeki 42 DU 949 plakalı otomobil, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde sol şeritte seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinde, Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Fadime Aslan (7), Elif Aslan (14) ve Fadime Azra Atalay'ın (9) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Ölen Fadime Aslan'ın diğer kızı Emine Atalay (32), çocukları Hasan Atalay (11), Ali Cemal Atalay (8), Fadime Aslan ve sürücünün yanında bulunan Ceylin Naz Övüş (16) yaralandı.

konyada-5-kisinin-olumune-neden-olan-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti.jpg

DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİLER
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazelerden Fadime Aslan, kızı Sultan Aslan, torunları Fadime Aslan ve Elif Aslan memleketleri Kadınhanı ilçesi Pusat Mahalle mezarlığına, Fadime Azra Atalay ise Kadınhanı ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

konyanin-selcuklu-ilcesinde-yolun-karsisina-gecmeye-calisan-yayalara-carpan-ve-5-kisinin-olumune-neden-olan-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti-19-yasindaki-surucu-yaya-grup-karsima-cikti-frene-bastim-kurtarmaya-calistim-ancak-duramadim-dedi-001.jpg

"KAÇ KİLOMETRE HIZLA GİTTİĞİMİ DE HATIRLAMIYORUM O AN"
Öte yandan, 19 yaşındaki sürücüye yapılan kan testinde alkol ve uyuşturucu tespit edilmediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Kazaya karışan sürücü Sefa Selvi'nin ifadesinde, "Cadde üzerinde seyir halindeyken bir anda kalabalık bir yaya grup karşıma çıktı. Direksiyonu refüje doğru kırdım, frene de bastım kurtarmaya çalıştım ancak duramadım ve çarptım. Alkol yaptılar testim olumsuz çıktı. Olay günü 1 buçuk litre protein tozu içtim, bir önceki gece de 1 litrelik enerji içeceği içmiştim. Daha önce hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Kaç kilometre hızla gittiğimi de hatırlamıyorum o an" diye kendini savunduğu öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.