BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MHP KONYADA SEYDİŞEHİRİ VE EREĞLİYİ İSTİYOR.

MHP KONYADA SEYDİŞEHİRİ VE EREĞLİYİ İSTİYOR. 

08 Kasım 2023
MHP KONYADA SEYDİŞEHİRİ  VE  EREĞLİYİ İSTİYOR.

Yerel  Seçimler yaklaşırken gündem    ısınmaya  başlıyor. Partilerde Aday  Adayları konuşululurken  Konya Postasından  Ali Rıza  Tabann köşe  yazısı  dikkat çekiçi . 

İLÇE BELEDİYELERİ/BAŞKANLAR 

2019’da yapılan yerel seçimlerde Konya’da Ak Parti-MHP ittifakı 31 ilçeden, 3 ilçe dışında belediye başkanlıklarının tamamını almıştı. O, üç ilçe. Ereğli, Beyşehir, Tuzlukçu. Ereğli’de önceki yıllarda MHP’den belediye başkanlığı yapan Hüseyin Oprukçu, partisinin Ereğli’de 2019 yerel seçimlerinde aday çıkartmamasından sonra bağımsız aday olarak seçimlere girmiş ve başkan seçilmişti. Beyşehirde’de ise çok önceki yıllarda DYP ve ANAP’tan belediye başkanı seçilen Adil Bayındır, 2019 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak seçimlere girmiş ve başkan seçilmişti. Tuzlukçu’da CHP’nin 31 ilçe içinde kazanabildiği tek ilçe belediye başkanlığı olmuştu. Ereğli Belediye Başkanı ve Beyşehir Belediye başkanı cephesinde 2019-2023 arasında yaşanan gelişmelere de bakalım. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu bağımsız aday olmasıyla çok kızdırdığı evvel ahir “Ağam,ağabeyim” dediği, MHP lideri Devlet Bahçeli affına mazhar olarak arayı düzeltti. İkili arasındaki ilişki günümüzde kaldığı yerden devam ediyor. Ak Parti-MHP arasında önümüzdeki yerel seçimler için ilçe pazarlıklarının yapılacağı masada Ereğli’nin MHP’ye bırakılacağı ve Oprukçu’nun da MHP tarafından aday gösterileceği konuşuluyor. Beyşehir’e gelince. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır yeniden aday olmak istiyor ama bağımsız olarak değil. Bunu kendisi önceki günlerde açıkladı. Bayındır’ın partili belediye başkan olmak için ilk gideceği kapı Ak Parti kapısı olmalı. Peki, Ak Parti Bayındır’a kapıya açar mı? Zor görünüyor. Bayındır’ın gidebileceği başka bir kapıda MHP’nin kapısı olabilir. MHP’nin pazarlık masasında ilçe dağılımları yapılırken, ilçe sayısının genişleyeceğini düşünenler için MHP cazip geliyor. MHP’nin Konya’da ilçe belediye sayısı artabilir mi? Böyle bir ihtimal söz konusu. Akören, Doğanhisar, Emirgazi ve Halkapınar ilçe belediyle başkanlıkları 2019 yerel seçimlerinde MHP’ye bırakılmış ve Ak Parti buralarda belediye başkan adayı çıkartmamıştı. Önümüzdeki yerel seçimlerde MHP lehine ilçe sayısının artması mümkün. MHP’nin, sekiz ilçe üzerinde durduğu konuşuluyor. İlçe sayısının artmaması halinde MHP’nin Ereğli ve Seydişehir gibi büyük ilçelerin kendilerine bırakılmasını isteyeceği de konuşulanlar arasında.
İLÇELERDE YERİ GARANTİ ADAYLAR

Ak Parti’nin 2024 yerel seçimlerinde ilçe belediye başkanlıklarında önemli sayıda değişikliğe gideceği düşünülüyor. Bunun gerekli ve kaçınılmaz olduğu görüşü hakim partili çevrelerde. Yeniden aday olmalarına kesin gözüyle bakılan ilçe belediye başkanları da var. İşte o ilçeler ve belediye bakanları.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya,

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan,

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş,

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa,

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem.

Kaynak Linki = https://www.konyapostasi.com.tr/makale/ilce-belediyeleribaskanlar-100278
YAZININ  TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.