BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İYİ PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN İMZA KAMPANYASI

İYİ PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN EMEKLİLER İÇİN İMZA KAMPANYASI 

08 Kasım 2023
İYİ   PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN   İMZA  KAMPANYASI

İyi Parti Seydişehir İlçe  Başkanlığı Emeklilerin Maaş ve Sosyal haklarının yükseltilmesi için Seydişehirde İmza  kampanyası  başlatı. Hükümet Konağı önünde  iki gün sürecek imza  kampasının açılışına  Konya il Başkanı Kadir Ulusoy   Seydişehir  İlçe  Başkanı Yılmaz Dönderici   ve yönetim kurulu üyeleri  katıldı.

Açılışta   Konuşan  Yılmaz Dönderici

Değerli Seydişehir li hemşerilerim, saygı değer basın mensupları,
ülkemizin her köşesinde milletimizi ve devletimize yıllarca hizmet veren, fabrikaların kurulmasında, üretimin yapılmasında, ülkemizin kalkınmasında ve istikbalimiz gençlerin yetişmesinde emegi olan emeklilerimiz günümüz türkiyesinde ekonomik zorluklar altında ezilmektedir.
günümüz türkiyesinde emeklilerimizin yarısı açlık sınırının yarısından daha az emekli maaşı alabilmektedir. seydişehirde bile sadece ev kiralarını 9-10 bin liralara dayandığı yerde emeklilerimizi 7500 tl ye mahkûm etmek vicdansızlıgın ta kendisidir.
dünya ülkelerinin tamamında emekliler dünya turuna ve tatillere çıkıp 5 yıldızlı otellerde konaklarken bizim emeklilerimiz seydişehir pazarına bile nasıl çıkacağını düşünmek zorunda kalmaktadır.
maalesef emeklilerimiz yük gibi görünmekte sadaka gibi ücret ve ikramiyelere mahkum edilmektedir hatta son yüzüncü yıl ikramiyesinden çalışan emeklilerimiz mahrum bırakılmıştır. hâlbuki emekli maaşı yetmediği için çalışmaya mecbur bırakılmışsa bu ancak ve ancak iktidarın ayıbıdır.
milletimiz ülkenin itibarının artığı ve refah seviyesinin yükseldiği yalanı ile avutulmaktadır. şurası bilinmelidirki devletin itibarı binaların ihtişamı ile degil emeklisinin refah seviyesi ile ölçülür.
ülkeyi yönetenlerin görevi yıllarca bu ülkeye ve millete hizmet etmiş emekklilerimizin rahat huzurlu yaşamalarını sağlayacak ortamı oluşturmaktır. geçmişine ve büyüklerine saygısı olmayan milletlerin gelecegi olamaz.
bu sebeple iyi parti teşkilatları olarak bu konuya dikkat çekmek ve önerilerimizi açıklamak için bu basın açılamasını yapıp imza kampanyasını düzenlemiş bulunuyoruz.
önerilerimize gelince:
1-en düşük emekli maaşı açlık sınırının üzerinde olmalı
2-emekliler arasındaki maaş hesaplama farklılıkları kaldırılmalı
3-emekli intibak yasası çıkarılmalı
4-emekli maaş artışları enflasyon artı büyüme oranı baz alınarak yapılmalı
5-emeklilerin sağlık hizmeti kesintileri kaldırılmalı
6-yaşa değil prim gün sayısına bağlı emeklilik sistemi ile mezarda emeklilik sistemine son verilmeli
özlemimiz ve hedefimiz emeklisinin geleceginden emin refah içerisinde yaşadığı bir türkiye 
buradan aziz milletimize söz veriyoruz. türkiye ve seydişehire hizmet için varız
saygılarımla

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.