BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Altın, dolar, euro şahlanacak! İslam Memiş sert yükselişin tarihini verdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, euro, altın ve gümüş almak isteyenler için uygun zamanı değerlendirdi. Memiş, altın, dolar ve euro'nun şahlanacağı tarihi duyurdu. Borsa İstanbul için güzel hafta olacağını ve doların yükseliş trendine girdiğini belirtti. İslam Memiş ayrıca "Sakin ama karışık bir piyasa bizi bekliyor." dedi. 

07 Kasım 2023
Altın, dolar, euro şahlanacak! İslam Memiş sert yükselişin tarihini verdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar tarafından her sözü ilgiyle takip edilen bir isim olarak bilinir. Yeni haftada piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, euro, altın ve gümüş almak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu. TV100'deki yazısında piyasaları değerlendiren Memiş'in sözlerine göre hareket etmek, yatırımcılar için faydalı olabilir. İşte Memiş'in piyasalar hakkındaki değerlendirmeleri...

BORSA İSTANBUL İÇİN GÜZEL HAFTA
Bu hafta para piyasaları için oldukça durağan olduğunu belirten Altın uzmanı İslam Memiş, "Sakin ama karışık bir piyasa bizi bekliyor." dedi ve altın, borsa, dolar ve euro hakkında şu şekilde konuştu;

Borsa İstanbul için bu haftanın pozitif geçebileceğini belirten Memiş, "Bist 100 endeksi geçen hafta 7.297 puan seviyesine geriledikten sonra Cuma gününü 7.705 puan seviyesinden tamamladı. 8.050-8.200 puan seviyesine kadar tepki yükselişi mümkün. Bu haftayı pozitif seyirde geçirebilir. 2024 için hedefim aynı, değişmedi 15 bin puan seviyesi. Ancak yüzde 50 alım için beklemedeyim, acele etmiyorum. Bu hafta 7.500-8.200 puan aralığını takip edeceğim." 


DOLAR YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ
İslam Memiş, dolar/TL'nin yükseliş trendinde yer aldığını belirtti. Dolar/TL'nin 2023 yılını 29 bandında tamamlayabileceğini belirterek, "28,38 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. 28,00-28,50 lira aralığını takip etmeyi sürdürüyorum. Yılı 29,70 lira seviyesinden tamamla ihtimalimiz yine aynı.' dedi.


EURO'DA HEDEF DEĞİŞMEDİ 
Euro'da ise hedefinin değişmediğini ve aynı olduğunu kaydeden Memiş, "1,0731 seviyesinden kapanış yapmıştı. Yani, gecen hafta ki beklentimiz gerçekleşti. Hedefim yine aynı 1,12-1,15 seviyesi. Ondan sebep düşüşleri hep alım fırsatı olarak görmeye devam edeceğim. Bu hafta takip edeceğim bant aralığı 1,06-1,07 aralığı." açıklamasında bulundu.

ALTIN FİYATLARI ARTACAK
Altın fiyatlarında 2024 yılında ciddi artış olabileceğini belirten İslam Memiş, "Cuma günü tarım dışı istihdam verisi düşük gelşnce 2.004 dolar seviyesine yükselmişti. Ancak “1.960 doları görmeden almam” söylemim vardı. Evet 1.960 dolar seviyesine gerilemeden almayı düşünmüyorum. Sonra 2 bin dolar seviyesinin üzerine yerleşen, 2024’de 2.350 dolar seviyesini hedef alan bir yolculuğa başlayabilir. Gram altın için ons altını takip etmeli. Ons 1.960 dolar olduğunda gram altın karşılığında kaça tekabül ediyorsa alırım. İki Cuma günü 1.873 liraya yükseldi (fiziki) Tekrar bir gerileme sonrası hedefim 1.880 lira. Yıl sonuna kadar 2 bin lirayı test edebilir." diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.