BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da Filistin'e destekler devam ediyor: Binlerce vatandaş Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi!

Konya'da Filistin'e destekler devam ediyor: Binlerce vatandaş Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi! 

04 Kasım 2023
Konya'da Filistin'e destekler devam ediyor: Binlerce vatandaş Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi!

İsrail'in Filistin'e soykırımları devam ederken aynı zamanda Filistin'e verilen desteklerde hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu" miting gerçekleştirdi. Binlerce vatandaş Mevlana Meydanı'nda bir araya geldi.Konya’da Filistin’e destekler devam ediyor: Binlerce vatandaş Mevlana Meydanı’nda bir araya geldi!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin'e destek amacıyla oluşturulan ve Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu" Konya'nın Kulu ilçesine ulaşmıştı.
Bu kapsamda İHH "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu" Mevlana Meydanında miting gerçekleşti.
Konya'daki binlerce vatandaş Mevlana Meydanı'nda Filistin Bayrakları ve "İsrail Terör Örgütüdür", "İncirlik Üssü Kapatılsın!" yazılı pankartlarla Filistin'e destek sloganları attı.
STK ve çok sayıdaki vatandaş, Konya-Ankara kara yolu üzeri Kulu ilçe merkezinden Konya il merkezine doğru hareket etti. 
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in düzenlediği saldırılarda 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 488 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa, Nasr Çocuk, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Dün akşam saatlerinde İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi’de bulunan ve yerlerinden edilmiş sivillerin sığındığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı. Bombalama sonrası çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise 58 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.