BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sayaçlar takıldı, israf bitiyor! Taraşçı'da sulama suyunda yeni dönem

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Taraşçı Mahallesi'nde sulama suyunun verimli kullanımı için 2 bin 200 dekarlık tarım arazisine 62 ön ödemeli kartlı sayaç takıldı. 

04 Kasım 2023
Sayaçlar takıldı, israf bitiyor! Taraşçı'da sulama suyunda yeni dönem

 

Konya'nın Seydişehir ilçesi Taraşçı Mahallesi'nde sulama suyunun verimli kullanımı için 2 bin 200 dekarlık tarım arazisine 62 ön ödemeli kartlı sayaç takıldı.


Sayaçlar takıldı, israf bitiyor! Konya'da sulama suyunda yeni dönem

Taraşçı Mahallesi'ndeki sulama göleti kışın yağmur ve kar yağışlarından gelen sularla dolarken, üretici çiftçiler yazın mahsullerini sulamak için göletten faydalanıyor. Toplamda 2 bin 200 dekar tarım arazisi vahşi sulama yöntemiyle sulanırken, göletteki su yaklaşık 3-4 aylık sürede bitiyor.


Taraşçı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Dursun Arslan, sayaç sisteminin kuraklık sorununa çözüm olacağını belirterek, "Sayaç sistemi ile damlama sulama sistemine geçilecek. Vahşi sulama sistemine son vereceğiz. Sulama daha verimli hale gelecek" dedi.

Sayaçlar takıldı, israf bitiyor! Konya'da sulama suyunda yeni dönem

Çiftçiler de sayaç sisteminin su tasarrufuna katkı sağlayacağını belirterek, "Sulamalarımız daha önce vahşi sulama ile yapılıyordu. Göletin suyundan ancak 3-4 ay istifade ediyorduk. Sayaçların takılması ile birlikte artık 6-7 ay faydalanacağız. Herkes ihtiyacı kadar su kullanacak" diye konuştu.


Sulama projenin, Konya Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından 3 milyon 500 bin liralık bir yatırımla hayata geçirildiği öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.