BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Uzman İsim Tarih Verip Uyardı. Altının Uzun Vadeli Görünümü: 2024 Hedefi 2.500 Lira

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının ardından altın fiyatlarında beklenen hızlı yükselişin kâr satışlarına yol açabileceği uyarısında bulundu. 

26 Ekim 2023
Uzman İsim Tarih Verip Uyardı. Altının Uzun Vadeli Görünümü: 2024 Hedefi 2.500 Lira

TCMB Faiz Kararlarının Altın Fiyatları Üzerindeki Etkisi
Altın ve değerli metaller piyasasının önde gelen uzmanlarından biri olan İslam Memiş, son dönemde İsrail'in Gazze kuşatması sonrasında başlayan ve daha sonra sakinleşen altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimi hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çeken Memiş, yatırımcılara kâr satışlarına hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Kısa Vadeli Dalgalanmalar ve Altın Fiyatlarındaki Olası Gerilemeler
Memiş, altın fiyatlarının kısa vadede dalgalanabileceğini belirterek, bu dalgalanmanın ilk olarak ons altın fiyatının 1.980 dolar seviyesinden 1.938 dolara kadar gerileyebileceği şeklinde olduğunu vurguladı. Daha sonra ise 1.880 dolar seviyesine kadar düşüş yaşanabileceğine işaret etti.

Altın Fiyatlarının Gerçek Değeri: 2.000 Doların Üzerinde
Ancak, uzman isim, bu düşüşlerin kısa vadeli olduğunu ve altın fiyatlarının gerçek değerinin 2.000 doların üzerinde olduğunu belirtti. Bu nedenle, birkaç günlük inişlerin büyük bir alım fırsatı sunabileceğine dikkat çekti.

Gram Altın ve Etkileyen Faktörler: Dolar Kuru ve ABD Faiz Adımları
Ayrıca, gram altın için de yeni seviyeler hakkında görüşlerini paylaşan İslam Memiş, dolar kurunun ve ABD'nin faiz adımlarının altın fiyatlarını etkileyebileceğini ifade etti.


Gram Altın Fiyatları ve Bant Aralığı
Gram altın fiyatlarının serbest piyasada 1.847 ile 1.857 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, geçen hafta tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkat çekti. İslam Memiş'in takip ettiği bant aralığı ise 1.780 ile 1.880 lira arasında olduğunu açıkladı.

Altının Uzun Vadeli Görünümü: 2024 Hedefi 2.500 Lira
Son olarak, düşüşlerin kısa vadeli olacağını belirten uzman İslam Memiş, ons altının 2.000 dolar seviyesini geçmeden rahatlamayacağını ve bu seviyeye ulaşmanın zaman içinde mümkün olabileceğini belirtti. 2024 yılında ise 2.500 lira seviyesini takip etmeye devam edeceklerini ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.