BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Büyükşehir’in 12. sınıflara eğitim desteği başvurusu başladı!

Konya Büyükşehir’in 12. sınıflara eğitim desteği başvurusu başladı! - 3 bin TL verilecek... 

24 Ekim 2023
Konya Büyükşehir’in 12. sınıflara eğitim desteği başvurusu başladı!

Haber Metni: Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki 12. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim desteğini sürdürüyor. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere sağlanacak nakdi destek başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 5 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın öğrenci şehri olduğunu vurgulayarak, eğitim konusundaki desteklerinin "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışlarının önemli bir parçası olduğunu belirtti. Özellikle üniversiteye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine yönelik nakdi destek sağlama çalışmalarının, geçen yıl başlatıldığını ve büyük memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

sodem-basvuru-konya

Üniversiteye Hazırlanan Gençlere 3.000 TL Nakdi Destek
Başkan Altay, bu doğrultuda öğrencilere Kasım ayında 1.500 TL, Şubat ayında da 1.500 TL olmak üzere toplamda 3.000 TL nakdi destek sağlanacağını açıkladı. Amacın, gençlerin üniversiteye giden yolculuklarında motivasyonlarını artırmak olduğunu vurgulayan Altay, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim desteğinden faydalanacak tüm gençlere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Desteği Başvuru Şartları
Konya il sınırları içinde ikamet eden ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim (Açık Öğretim Lisesi) veren liselerde 12. sınıfta okuyan öğrenciler, 3.000 TL nakdi destek başvurusunda bulunabilecekler. Başvurular, https://egitimdestekleri.konya.bel.tr/Kayit/Basvuru/Index adresinin "Eğitim Destekleri" bölümünden yapılabiliyor. Bu inisiyatif, Konya'nın eğitime verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.