BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Neden Psikoloğa Gitmeliyiz?

 

03 Ekim 2023
Neden Psikoloğa Gitmeliyiz?

Toplumun içinde yaşayan bireyler çeşitli sebeplerle stres faktörleriyle bir şekilde karşı karşıya gelir.Neden psikoloğa gitmeliyiz sorusunun yanıtı ise burada saklıdır. İnsanlar, yaşadığı stres yüklü olgu ve olaylar karşısında kimi zaman yetersiz kalabilmektedir. Zamanla bu stres yükleri insan egosuna zarar vererek psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına veya mevcut rahatsızlıkların ilerlemesine yol açabilir.

Antik dönemden beri insan hayatında var olan stres, modern çağla birlikte daha yoğun yaşanmaya başladı. Özellikle ülkemizde pek çok insan patolojik boyutta olmasa bile sürekli veya geçici psikolojik sorunlardan muzdariptir. Bu gibi durumlar karşısında psikolog önerileri alarak profesyonel yardıma başvurmak herkesin düşünmesi gereken önemli bir seçenektir.

Böylelikle bireyler psikolojik olarak daha kaliteli bir yaşam sürebilirler. Psikoterapiler sonucu rahatlayan insan egosu, zihinle bütünleşerek problem çözme becerileri de geliştirir. Ayrıca geliştirilen stresle baş etme mekanizmaları sayesinde uzun vadede de karşılaşılabilecek yeni stresler karşısında başarılı olunması mümkündür. Aksi durumda, yani profesyonel yardıma başvurulmadığında ise insan, yaşadığı stres yükü altında, deyim yerindeyse, ezilebilecektir. Bu da uzun vadede önemli psikolojik sorunların gelişmesi için uygun bir ortam oluşturacaktır.

Travmatik boyuta ulaştıktan sonra insanların yaşadığı stres yükleri karşısında en iyi psikolog için bile sonuç alma süresi hayli uzayacaktır. Örneğin normal şartlar altında bir depresyon vakasının günlük işlevselliği 8-12 haftada sağlanabilmektedir. İlerleyen vakalarda ise bu sürenin 4-6 aya çıkabilmesi mümkündür.

Psikolog ihtiyacını yetişkin yaşamıyla sınırlamamak da ayrıca hatırlatılması gereken önemli bir konudur. Bir bilim olarak psikolojideki pek çok yaklaşıma göre çocukluk çağı, yetişkinlik yaşamı için kritik bir pozisyondadır. Bu nedenle de özellikle çocuk yaşlarda alınan psikolojik destek, ilerleyen yıllardaki yaşantı için oldukça konfor sağlayıcı olabilir.

Toplumumuzda, ne yazık ki, psikolojik destek almak için ortaya bir sorun çıkması beklenir. Oysa henüz ortada bir sorun yokken İzmir çocuk psikolog doktorları tarafından takip edilen çocuklar, yaşadığı sorunları çok daha kolay atlatabilmektedir.

Uzman Psikolog Tavsiyeleri

Lisans düzeyindeki psikologlar da önemli danışmanlık faaliyetleri yürütebilirler. Bunun yanında uzman psikolog unvanına sahip danışmanlar ise bu konuda daha yetkin kabul edilirler. Bundan dolayı da pek çok insan uzman psikolog tavsiyeleri aramaktadır. Uzman psikolog seçerken dikkat edilebilecek bazı hususlar:

  • Uzmanın alandaki danışan deneyimi
  • Psikoloğun sahip olduğu sertifikalar
  • Online terapi sunup sunmadığı
  • Online terapi sunmuyorsa danışana fiziksel yakınlığı
  • Seans ücretleri

şeklinde özetlenebilir. Bu başlıkların her biri ayrı önemdedir. Özellikle seans ücretleri konusuna ayrı bir paragraf açmak gerekir. Çünkü uzman psikologlar terapi sürecinin yarım kalmasını veya başka bir yerde devam ettirilmesini tasvip etmezler. Başlanılan yerde bitirilen terapilerden olumlu sonuçlar görece daha kısa sürelerde alınabilmektedir.

Üst başlıkta sıralanan daha pek çok nedenden ötürü İzmir uzman psikolog arayışı giderek yaygınlaşmaktadır.Bu durum ise toplumsal refahın artması açısından olumlu bir gelişme olarak kaydedilir. İnsanların bir sorun olduğunu fark etmesi ve bunun çözümü bir adım atması arzu edilen bir durumdur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.