BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Norveç'te Bahçede kaybettikleri altın küpeyi dedektörle arayan aile, paha biçilemez bir tarihi keşif yaptı

Bahçede kaybettikleri altın küpeyi dedektörle arayan aile, paha biçilemez bir tarihi keşif yaptı 

30 Eylul 2023
Norveç'te Bahçede kaybettikleri altın küpeyi dedektörle arayan aile, paha biçilemez bir tarihi keşif yaptı

Norveç'te evlerinin bahçesinde kaybettikleri altın küpeyi bulabilmek için dedektör kullanan aile, Viking dönemine ait bir mezar parçası ve kemer tokası buldu. Uzmanlar, buluntuların 9. yüzyılda yaşamış bir kadının cenazesine ait olduğunu düşünüyor.

Norveç'in Jomfruland Adası'nda evlerinin bahçesinde kaybettikleri altın küpeyi arayan aile, Viking dönemine ait kalıntılar buldu.

VİKİNG DÖNEMİNE AİT KALINTILARA ULAŞTILAR

BBC'nin haberine göre, Norveçli bir aile, evlerinin bahçesinde altın küpe kaybetti. Küpeyi bulabilmek için dedektörle arama yapan aile, Viking dönemine ait olduğu düşünülen bir mezar parçası ve yuvarlak kemer tokası buldu.

 

9. YÜZYILDA YAŞAMIŞ BİR KADINA AİT

Bölgede yerleşimin yüzlerce yıl öncesine dayandığını belirten uzmanlar, buluntuların 9. yüzyılda yaşamış bir kadının cenazesine ait olduğunu değerlendiriyor. Yetkililer, kalıntıları resmi makamlara teslim eden aileye teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.