BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Evi olmayanlar dikkat! Hazine arazilerinde ilk adım atıldı

Satılık ve kiralık konut fiyatlarını düşürmek için bakanların açıkladığı planın ilk etabı tamamlandı. Atıl olan devlet arazilerinin satışı konusunda ilk adım geldi 

22 Eylul 2023
Evi olmayanlar dikkat! Hazine arazilerinde ilk adım atıldı

Geçtiğimiz günler Bakan Mehmet Şimşek'in anlattığı Bakan Mehmet Özhaseki'nin müjdelediği haberin ilk adımı atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hükümetin konut fiyatlarını düşürmek için hazine arazilerini ucuz fiyatlarla satışa sunacağını ilan etmişti. Açıklamaların ardından Milli Emlak ilk ilanları yayımladı. Birçok ilde hazine arazileri satışa çıkarıldı. bu illeri İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Uşak'ın da bulunduğu 5 ile öncelik verildi.

Milliemlak.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlarda, yurt genelinde mülkiyeti hazineye ait olan ve atıl durumda bulunan araziler, arsalar ve tarlalar satışa sunuldu. Evi olmayanlar vatandaşlar ve ev yapmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat olan uygulamada  bazı illerde fiyatların oldukça düşük olması dikkat çekti. Uşak Gündem'in haberine göre, Eşme ve Sivaslı ilçelerinde yer alan çok sayıda Hazine arazisi satışa sunulurken arsaların satış fiyatları 13 bin TL'den başlıyor.
HAZİNE ARAZİLERİ ÇOK UCUZ
İstanbul'da da çok sayıda hazine arazisi, arsa ve tarla satışa sunulurken bu arsaların en düşük satış fiyatı ise 517 bin 455 TL oldu. Ankara'da yer alan hazine arazilerinin satışları ise en düşük 20 bin TL'den başlarken, Kalecik ilçesinde çok sayıda satış ilanı yer alması dikkat çekti. Sadece 2 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışlar tüm hızı ile devam ederken çeyrek altın fiyatına arsa yatrımı yapılmasının yolu açıldı.

Kaynak: Kamu Son Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.